Wandelpad Dubbele Wiericke misschien gered

Het zag er even niet goed uit voor het behoud van het wandelpad – onderdeel van een al eeuwenoude looproute – langs de Dubbele Wiericke. Gelukkig heeft de Raad ingegrepen en een amendement (Bas Otting (D66) met veel stemmen vóór en een paar tegen aangenomen. Het is een heel verhaal, maar het komt erop neer dat een geplande nieuwe duiker onder het spoor geschikt gemaakt wordt voor voetgangers. Daar is nog even geduld voor nodig, de vervanging van de huidige duiker staat gepland voor 2024. Maar zo kan de spoorwegovergang gesloten kan worden én de wandelroute intact blijven.

Het voornemen tot sluiting van de overgang en de voorgestelde – onzinnige – alternatieve looproute heeft heel wat reacties teweeg gebracht. Door diverse sprekers op de inspreekavond op 31 mei van de commissie Ruimte en in diverse bezwaarbrieven en mails geschreven door oa de WIN en dorpsgenoten. Fijn dat er zoveel mensen gereageerd hebben.

Een bewerking van een stuk met meer achtergrond is ingestuurd naar de Nieuwsbrug en vind je hier.
Een publicatie van de WIN, geplaatst in de Nieuwsbrug van augustus 2023, over de historie van het wandelpad kan je hier lezen.

Geplaatst op 21 juni 2023

Comments 1

  1. Dat klinkt goed! Iedereen die hieraan heeft meegeholpen; bedankt! Nu maar hopen dat er niets meer tussenkomt.

Geef een reactie