50+ers: grijp je kans!

poster-TTVReeuwijk-Fifty-ViTT_2019-530x284.jpg

Goede voornemens…?

Er zijn nog plaatsen.
Klik hier voor de volledige informatie:
poster TTVReeuwijk – Fifty-ViTT_2019.

(op verzoek gepubliceerd)

2019!

2019De WIN wenst iedereen, en speciaal de Nieuwerbruggers,
een fantastisch nieuw jaar toe!
 

Basisplan Nieuwerbrug

basisplanRuim honderd belangstellenden zijn op 6 december naar het Wierickehuis gekomen voor de presentatie van het Basisplan Nieuwerbrug. De reacties waren over het algemeen positief. Wel zijn er nog zorgen over de 14 extra parkeerplaatsen in het plan, over het terugdringen van sluip­verkeer en hard rijden, de kans op trillingen en schade door vracht­auto’s. Alle opmerkingen worden zoals gebruikelijk meegewogen in de verdere keuzes voor de uitwerking, met in ieder geval speciale aandacht voor trillingen. De gemeente verwacht in 2020 met de realisatie te kunnen beginnen. Klik hier om de presentatie te downloaden.
De vertraging van de aanpassing Korte Waarder is uitgelegd, waarin een belangrijke KPN-leiding nu als grote boosdoener is aangemerkt: KPN weet niet precies waar deze loopt. Vooralsnog is de start van de werkzaamheden uitgesteld tot in het 3e kwartaal 2019.

Aanpak Korte Waarder: pas eind 2019…

Het is uitermate teleurstellend maar de Korte Waarder, die in de aanvankelijke plannen nu zo’n beetje fonkelnieuw klaar had moeten zijn, zal nóg een jaar lang tobben blijven.
Bij de technische uitwerking kwam aan het licht dat de kabels en leidingen in de ondergrond een groot risico vormen. Ook is het realiseren of aanpassen van de passeerplaatsen een ingewikkelde technische klus geworden. Dit komt door de hoge grondwaterstand en de huidige damwanden die voor groot deel onder de huidige rijbaan steken. De gemeente heeft besloten om alle projecten met C-wegen, waaronder de Korte Waarder, voorlopig on hold te zetten. Een nieuw bouwteam met diverse bedrijven uit vakgebied proberen gezamenlijk tot een goede oplossing te komen, waarna de projecten verder kunnen worden uitgewerkt en gerealiseerd. Voor de Korte Waarder hoopt de gemeente volgend najaar te kunnen starten met de uitvoering. Jammer ook dat we zo lang niets te horen kregen hierover.

Herontwikkeling van de ‘Bunnik locatie’

Al jaren zetten verschillende partijen samen met de gemeente in op bedrijfsverplaatsing van Bunnik/Van Doorn Groep, gevestigd net buiten de dorpskern van Nieuwerbrug. De huidige bedrijfsgebouwen worden in 2019 gesloopt. Het wordt een woningbouwlocatie met groene doorzichten. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel is zeer tevreden: “De herontwikkeling van deze locatie zal de uitstraling en leefbaarheid van dit deel van het lint langs de Oude Rijn sterk verbeteren”.
Op de locatie komen (maximaal) 17 duurzame woningen en het openbare gebied. “Op deze bijzondere locatie wordt een fantastisch woonprogramma ontwikkeld”. De transformatie is mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit de gemeenschappelijke regeling ‘De Oude Rijnzone’.

Zwemtrap Dubbele Wiericke


Het lijkt alweer lang geleden dat het dagenlang zeer warm weer was, maar deze nieuwe zwemtrap heeft daar toch nog net een leuk stukje van kunnen meepakken. Hij is gemonteerd aan de steiger in de Dubbele Wiericke achter de brandweerkazerne, waar vaak door kinderen wordt gezwommen. En niet alleen kinderen, ook de mensen van de brandweer: zij waren het die de suggestie bij de WIN hebben neergelegd.
Door het uitzonderlijke weer vonden we dat we dit niet langs de gebruikelijke weg op de ideeënlijst bij de gemeente moesten aanbrengen, maar zelf de trap moesten aanschaffen.

Aldus gedaan, vergunning aangevraagd (wat een gedoe nog!) en de brandweer bereid gevonden de trap deugdelijk en veilig aan de steiger te monteren.
Wij vinden het een leuke aanwinst voor Nieuwerbrug!

Grote opkomst bij Basisplan voor Nieuwerbrug

Op 11 juli werd de eerste bewonersavond gehouden over het Basisplan voor Nieuwerbrug. Het onderwerp lééft onder de inwoners van Nieuwerbrug: ruim 100 belangstellenden hebben deze informatieavond bezocht en niet alleen dat, ze hebben eraan meegedaan en zich laten horen. een van de schetsen uit het plan

Nathan Edelenbos, projectleider bij de gemeente en organisator van de bijeenkomst, opende de avond en Jan van Rooijen vatte nog eens samen hoe dit plan tot stand gekomen is. Inge Burg, van Bureau Welmers Burg Stedenbouw, gespecialiseerd in centrum­ontwikkeling, presenteerde het plan. Op onderdelen kan het plan nog aangepast worden, maar de grote lijnen staan vast. Je kunt de presentatie en de onderdelen van het Basisplan downloaden door hier te klikken. Lees verder

De WIN aan tafel bij de Commissaris van de Koning

Onlangs ontving de WIN een uitnodiging om op 2 juli j.l. deel te nemen aan een bijeenkomst met Jaap Smit, de Commissaris van de Koning, om uitleg te geven over onze dorpsvisie en over de samenwerking met de gemeente. Hoewel Muriëlle juist daarvoor was gestopt met haar werkzaamheden voor de WIN, vonden we het niet meer dan logisch om de ‘uitvindster’ en boegbeeld van de dorpsvisie deze presentatie nog te gunnen. Bovendien weet je dan ook zeker dat zo’n gelegenheid optimaal wordt benut. Uit haar verslagje komt de volgende impressie: Lees verder

Opstoppingen op de Hoge Rijndijk

slagboomOp woensdag 18 april was op de Hoge Rijndijk, net om de hoek bij de Graaf Lodewijkstraat richting Woerden, een heuse slagboom geplaatst. Deze slagboom ging alleen omhoog voor autobestuurders die een ontheffing hadden om tijdens de spitsuren hier te mogen rijden. Het was weer verbluffend te zien hoeveel sluipverkeer in één uur tijd zich niets aantrekt van de afsluiting. Nieuwerbruggers weten het allang maar voor de agenten en de boa’s was het een verrassing – ze hadden er hun handen vol aan. Ook de automobilisten die richting Woerden wilden mochten er zonder ontheffing echt niet door en moesten terug naar de snelweg of hun weg vervolgen via de tolbrug.
Na een vermanend woordje van de politie of boa trakteerde de WIN als troost op een lolly en een briefje met uitleg. Ruim 130 lolly’s in een uur tijd! Over het algemeen werd de actie sportief opgevat, en dat was nu ook de bedoeling. Maar dames en heren automobilisten opgelet: doorrijden tijdens de spits leverde nu nog tijdverlies, ergernis, een waarschuwing en een lolly op, maar de volgende keer zal het een bekeuring van €93,- zijn. Lees verder

Nieuwerbrug schoner

opgehaald-zwerfvuil-mrt-2018
Zaterdag 24 maart was weer Landelijke Opschoondag en kijk eens naar het resultaat. Eigenlijk wel om droevig van te worden: natuurlijk heel veel blikjes en frisdrankpakjes, maar ook autobanden, stoelen, bloempotten, een groot stuk ijzer, een wieldop, grote platen tempex, een metalen luik, planken, een plastic zak met botten van een of ander dier, diverse wanten, paaltjes van hout en van plastic, auto-onderdelen, pvc buis en honderden sigarettenpeuken. Op een mooie ochtend in Nieuwerbrug alleen al.
Gewapend met hesjes, knijpers, handschoenen en emmers van de gemeente en – goed bedacht! – eigen schepnetten en harken om van alles uit de sloten te vissen, werd het een gezellige gebeurtenis voor de vrijwilligers. Zeker toen het in de loop van de ochtend ook nog aardig weer werd. Samen met de koffie en krentenbollen in het Huis van Alles was dit een passende beloning en iedereen vond dat dit vaker moet gebeuren.
Wie dat ook vindt kan berichtje te sturen naar: frederike.groothoff@gmail.com.

Berichtenarchief

Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 40 andere abonnees