Glasvezel buitengebied, het is gelukt!!

BUITENGEBIED REEUWIJK-DORP KRIJGT GLASVEZEL!

Rekam gaat alle woningen in buitengebied van Reeuwijk-Dorp voorzien van een glasvezelaansluiting. Om het project te laten slagen moesten zich minimaal 130 nieuwe klanten vóór 16 juli 2018 aanmelden voor een glasvezelaansluiting en zullen zij binnen 1 jaar een abonnement afsluiten bij een provider welke zijn diensten levert op het Rekam netwerk. Mede met behulp van VORT (vereniging ondernemers Reeuwijk-Dorp en Tempel), LTO, Edelman en de inzet van verschillende buurtbewoners is dit aantal ruimschoots gehaald! De aanleg gaat zo spoedig mogelijk beginnen. De bewoners zullen door de aannemer geïnformeerd worden over de graafwerkzaamheden, maar ook over de plaatsing van de glasvezelaansluiting thuis.

Met dank aan de leden van de werkgroep:
Marcel Mathot , Jorinda v/d Werf , Lucia Hoogeveen , Anton de Wit , Rob Verweij , Eskild Wikkeling en Eef Verkleij.
Namens Rekam : Peter Oskam en Sylvia van Roessel.

Ontwikkelingen Kaagplein en parkeerterrein RVC

De aanbesteding voor de werkzaamheden is achter de rug en de opdracht kan gegund worden aan de laagste inschrijver. Zodra het college het besluit heeft genomen kan met de aannemer de planning worden afgestemd. Er is geen harde startdatum bekend, maar het werk moet rond half oktober gereed zijn i.v.m. de asfalteringswerkzaamheden van het Kaagplein.

Klik hier voor de aanlegtekening van het parkeerterrein RVC.

 

Aanmelden bestratingsissues

In week 33 komt de straatploeg van de gemeente weer in Reeuwijk-Dorp. Ze verhelpen bestratingsissues zoals een scheve tegel of kuilen in de straat, maar het kan ook gaan om het omleggen van een stoepje of andere bestratingswerkzaamheden. Issues die al zijn gemeld via het “Meldpunt Woonomgeving” staan al op de lijst van de straatploeg, maar ook het Dorpsteam kan zaken aanmelden. Zijn er issues qua bestrating in uw omgeving? Geef het dan door via het meldpunt of mail het (vóór week 30) aan het Dorpsteam (info@dorpsteamreeuwijkdorp.nl).

Inschrijven voor glasvezel in het buitengebied, hoe doe ik dat?

Woont u in het buitengebied en heeft u interesse in glasvezel, maar weet u niet hoe u zich hiervoor kunt aanmelden? Er zijn hiervoor verschillende opties: u kunt zich aanmelden op de informatieavond op 26 juni in Amicitia, of via één van de aanmeldformulieren hieronder. Lees verder

BBQ in HvA

En voor de laatste Avondmaaltijd in het Huis van Alles gaan we BBQ-en.
Wees er snel bij want we verwachten drukte. 🙂 Lees verder

Informatie-avond glasvezel buitengebied

A.s. dinsdagavond (26-6) is er een informatie-avond over glasvezel in het buitengebied. Het Dorpsteam gaat ervoor! Wij hopen u ook. Klik hier voor de flyer met meer informatie.

Avondmaaltijd Huis van Alles 6-6

Wat was de Gado-gado en de Tropische Pavlova weer heerlijk!

En Gezellig!
De avondmaaltijd in het Huis van Alles is niet alleen aantrekkelijk voor bezoekers van ons dorp maar trok ook bezoekers uit Reeuwijk-Brug. Lees verder

Glasvezel in het buitengebied? Grijp uw kans! Informatieavond 26 juni in Amicitia.

We worden steeds afhankelijker van een goede internetverbinding. Dat geldt voor particulieren die  bijvoorbeeld thuiswerken of schoolgaande of studerende kinderen hebben, maar helemaal voor ondernemers waarbij een slecht werkende internetverbinding vaak direct ingrijpt op de bedrijfsvoering. Reeuwijk-Dorp is vorig jaar voorzien van glasvezel. Een glasvezelverbinding geeft stabiel internet, maar de aanleg ervan is buiten een stad/dorp een erg dure aangelegenheid en leek daarom voor het buitengebied rondom Reeuwijk-Dorp op korte termijn niet haalbaar.

Door de niet aflatende inzet van enkele ondernemers en een lid van Dorpsteam Reeuwijk-Dorp Tempel en buitengebied, kan glasvezel in dit gebied nu toch worden gerealiseerd! Lees verder

Highlights bestuursvergadering met gemeente op 28-5

Maandagavond 28 mei was de bestuursvergadering met de gemeente. Elk wijkteam heeft een “eigen” wijkwethouder die deze vergadering bijwoont. Diverse teams hebben nu een andere wijkwethouder, maar onze wijkwethouder is wederom burgemeester Christiaan van der Kamp. Hieronder volgen de highlights van de vergadering: Lees verder

Avondmaaltijd Huis van Alles

Vorige week woensdag was alweer de 2e avondmaaltijd in het Huis van Alles. Ook deze keer was het weer een goede maaltijd in goed gezelschap.

6 Juni a.s. gaan we weer koken. Lees verder

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief