12 Februari thema-avond ‘Bodegraven-Reeuwijk hartveilig – Levensbelangrijk!’

Zoals u waarschijnlijk al weet willen wij het Motie 4 budget besteden aan het geven van een reanimatiecursus met AED voor geïnteresseerde bewoners. Dit budget is aangevraagd en zodra we e.e.a. georganiseerd hebben ontvangt u meer informatie over wanneer en waar u hiervoor terecht kunt.

Indien u geïnteresseerd bent in hartveiligheid en graag meer informatie wilt, dan is de door de gemeente georganiseerde informatieavond wellicht iets voor u. Lees verder

Samen vegen we de vloer aan met zwerfafval: uitnodiging 24 januari a.s.

Uitnodiging 24 januari 19:30, Landal De Reeuwijkse Plassen
Samen vegen we de vloer aan met zwerfafval!

Overal in Nederland gaan op zaterdag 23 maart 2019 mensen aan de slag om hun omgeving een stukje schoner te maken tijdens de Nationale Opschoondag. Ieder initiatief, groot en klein, deelt mee in het succes van deze dag. Met de Zwerfafvalchallenge willen wij er vanuit Bodegraven-Reeuwijk een unieke actie aan toevoegen. Lees verder

Nieuws en activiteiten december 2018

Nieuws en activiteiten van het Dorpsteam in december 2018

  • Door feestdagen en vakanties stonden de activiteiten van het Dorpsteam de afgelopen maand op een wat lager pitje. Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen waarin het nodige gaat gebeuren zoals het herinrichten van wegen, uitvoer van diverse bouwplannen, het opvolgen van acties die nog lopen en nog veel meer. Wij gaan er weer met goede moed tegenaan en wensen iedereen een heel fijn en constructief jaar toe!
  • Stand van zaken glasvezel buitengebied.
    In december zijn de graafwerkzaamheden in Berkenbroek gestart, deze worden in januari voortgezet in het gebied Nieuweweg en Randenburg en daarna is de Middelburgseweg aan de beurt. De werkzaamheden in het gebied Tempel en Oud Reeuwijkseweg zijn voorzien voor maart en april. We hopen dat in de loop van het 2e kwartaal van 2019 het hele buitengebied van Reeuwijk-Dorp en Tempel over een glasvezelaansluiting kan beschikken.
  • Voor de resterende werkzaamheden op de Reewal was tijdens de bestuursvergadering op 20 november 2018 afgesproken dat de projectleider contact op zou nemen met de werkgroep van het Dorpsteam. Op 10 december heeft er overleg plaatsgevonden tussen leden van de werkgroep en de projectleiders van de gemeente. Er is toen toegezegd dat het Dorpsteam en de bewoners van de Reewal een brief zullen ontvangen over de voortgang en de planning. We zijn nog in afwachting van deze brief.

Fit & vitaal 2019

Vanaf 18 januari wordt er weer gestart met 10 lessen Fifty-ViTT, een sportprogramma voor 50+ers!
Lees verder

Het Dorpsteam wenst u fijne kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2019!

Avondmaal HvA

Op 9 januari (het klinkt nog ver maar is al over iets meer dan 2 weken) wordt er weer gekookt in het Huis van Alles.
Deze keer op het menu is Speciale Boerenkool.
Lees verder

Nieuwe dienstregeling Buurtbus

Buurtbus lijn 726 rijdt vanaf 10 december 2018 een nieuwe dienstregeling. De busdienst rijdt dan niet meer door het Plassengebied, Sluipwijk en Tempel. Hij gaat wel elk uur door Reeuwijk-Dorp.
Lees verder

Informatie over vervanging bruggen Oud Reeuwijkseweg in februari 2019

Van de gemeente ontvingen we informatie (de bewonersbrief) over het vervangen van enkele bruggen op de Oud Reeuwijkseweg in februari 2019. In goed overleg met de bruggenbeheerder van de gemeente en de aannemer is besloten dat als de werkzaamheden op de geplande datum in februari starten, op zaterdag 3 maart de Oud Reeuwijkseweg voor de carnavalsoptocht tijdelijk open gaat. Klik hier voor de informatie.

Persbericht Non Solo Vino

Vanaf 8 januari opent er weer een Italiaans Restaurant in Reeuwijk-Dorp op de Dorpsweg nr. 3.

Klik hier voor het persbericht.

De website (nonsolovinoreeuwijk.nl/) is in wording.
Meer informatie is ook te vinden op Facebook (Nonsolovinoreeuwijk) en Instagram (Nonsolovinoreeuwijk).

Voor geïnteresseerden, Schipholbijeenkomst op 8 december

De Omgevingsraad Schiphol (ORS) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseren op zaterdag 8 december een luchtvaartdag.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) werkt aan een nieuwe visie op de toekomst voor de luchtvaart tot 2050 en aan een herziening van het luchtruim. Het ministerie heeft daarvoor bijvoorbeeld in het hele land luchtvaartgesprekken georganiseerd. De ORS brengt binnenkort een advies uit aan de minister over de ontwikkeling van Schiphol tot 2030. De ORS heeft daarvoor met huiskamergesprekken, een online consultatie, publieksonderzoek en themabijeenkomsten de wensen en ideeën van veel betrokkenen op een rij gezet.
Tijdens de Luchtvaartdag hoort u wat de ORS en het ministerie van IenW aan inzichten, wensen en behoeften bij allerlei belanghebbenden hebben opgehaald. Over alle onderwerpen kunt u op deze dag met leden van de ORS, het ministerie van IenW en andere aanwezigen in gesprek.
Meer informatie en hoe u zich voor deze dag op kunt geven vindt u hier.

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief