Vertraging glasvezel buitengebied

De aanleg van glasvezel  in het buitengebied verloopt trager dan aanvankelijk toegezegd.

Lees verder

Duurzame huizenroute 2019

Op 18 mei a.s. vindt er weer een Duurzame Huizenroute plaats.

Tijdens de huizenroute kunnen inwoners bij duurzame huizen binnen de gemeente kijken. Er is een inspirerend aanbod met o.a. een paar huizen die van het gas af zijn.

De huizenroute vindt plaats op van 11.00-14.00 en aanmelden kan via: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/aanmelden-duurzamehuizenroute

Geen spam, maar reanimatiecertificaten

Ter informatie: mensen die onlangs hebben deelgenomen aan de reanimatiecursus met AED hebben/krijgen hun certificaat via de mail. De mail (kunnen er meerdere zijn) kan op spammail lijken. De afzender is: : European Resuscitation Council <support@erc.edu> en in de titel staat: CoSy – Certificaat uitgereikt.

Update buurtpoes Kaagjesland

2-5-219

Beste buren,

Al een tijdje viel het op dat het slechter ging met een poes die vaak te zien was op Kaagjesland. De dierenambulance is vandaag gebeld en er is buurtonderzoek gedaan.

Lees verder

Win-win #wildebloemzaad

Jorinda van der Werf vertelde dat zij een actie heeft met wilde bloemzaad. Wilde bloemzaad maakt onze leefomgeving mooier, de bijen blij en de opbrengst is voor het goede doel ALS.

Daar waar door glasvezel de berm open gegraven is en nu de grond niet begroeid is het wellicht mooi om wat bloemrijke kruiden in te zaaien.

Lees verder

Kerkweg afgesloten op 2 & 3 mei a.s.

Donderdag 2 mei en vrijdag 3 mei a.s. is de Kerkweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 09:00 – 15:00 uur i.v.m. bodemonderzoek in voorbereiding voor de werkzaamheden later dit jaar.

Spoedonderhoud bermen Nieuwdorperweg

Door de afsluiting van de Oud Reeuwijkseweg is er meer verkeer op de Nieuwdorperweg. Helaas zijn door het vele extra verkeer de bermen beschadigd. Daarom wordt er spoedonderhoud aan gedaan tussen 23 en 26 april in de avonduren.

Zie hier voor het hele bericht.

 

Nieuws en activiteiten vanuit het dorpsteam in maart 2019

  • We constateerden problemen met verkeer wat via de landelijke wegen vanaf “pootje Tempel” de A12 probeert te bereiken en blijkbaar niet weet dat de Oud Reeuwijkseweg is afgesloten. We hebben hierover contact gehad met de gemeente en zij gaan diverse maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen de route over de provinciale wegen nemen. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Lees verder

Wel aangemeld, maar geen mail gekregen over reanimatiecursus met AED?

Naar alle mensen die zich hebben aangemeld voor de reanimatiecursus met AED is op 21-3 een mail gestuurd met informatie over op welke avond men is ingedeeld, met locatie en tijden. Heeft u geen mail ontvangen, check dan s.v.p. of de mail in uw spamdirectory terecht is gekomen. Mocht u geen mail kunnen vinden of aanvullende vragen hebben, stuur dan een mailtje naar info@dorpsteamreeuwijkdorp.nl.

Zwerfafval Challenge

A.s. zaterdag is het zover voor de Zwerfafval Challenge.

Lees hier meer informatie:  Lees verder

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief