Nog 1 week! Meld u aan voor een glasvezelaansluiting en maak kans op een etentje.

De teller staat inmiddels ruim boven de 50 nieuwe aanmeldingen voor een glasvezelaansluiting. We hebben er 75 nodig, dus we zijn er nog niet helemaal. Als we de 75 nieuwe aanmeldingen hebben gehaald, verloten we een etentje voor 2 personen bij Hapzz onder de aanmelders. Een reden te meer om u nog aan te melden, u heeft nog 1 week de tijd dus laat deze kans niet voorbij gaan!
Wilt u wel graag een glasvezelaansluiting, maar ziet u er tegenop om uw e-mailadres aan te passen of weet u niet hoe u dat moet doen? Zeer binnenkort wordt zowel op deze site als op de site van de Rekam informatie gegeven over hoe u zo eenvoudig mogelijk de overgang maakt naar een provider-onafhankelijk e-mailadres.

Korte foto-impressie MSN mud masters 2017

Waar een klein dorp groot in kan zijn: het organiseren van een feest kun je rustig aan onze carnavalsvereniging overlaten. Ook deze MSN was weer zeer professioneel georganiseerd en uiteraard druk bezocht. Naast o.a. militante types en superhelden waren ook enkele ruig uitziende leden van motorclubs aanwezig, zoals van de Reedeurpse Satjedaro.

Hieronder volgt een korte foto-impressie. Lees verder

Inloopavond glasvezel op donderdag 22 juni druk bezocht.

De inloopavond over de glasvezelaansluiting afgelopen donderdag 22 juni, was druk bezocht. Peter Oskam van de Rekam gaf een presentatie en daarna konden mensen hun eventuele vragen kwijt aan de Rekam en enkele providers. Diverse mensen hebben zich die avond aangemeld. Glasvezel in Reeuwijk-Dorp is hiermee weer een stapje dichterbij gekomen.

 

Met dank aan Wilfried de Waal voor de foto’s

 

Informatie over vervolg van de behandeling van bestemmingsplan Reesvelt II

De agenda van de commissie Ruimte wordt gesplitst in twee vergaderingen (20 en 27 juni). Het plan Reesvelt II zal op 27 juni worden behandeld. De stukken zijn te vinden via de volgende link:
https://bodegraven-reeuwijk.parlaeus.nl/user/agenda/action=view/ag=22800208a808202202828808202b6484

Informatie over werkzaamheden vooruitlopend op definitieve inrichting Nieuwdorperweg

Van de gemeente ontvingen we de volgende informatie:
Momenteel wordt gewerkt aan de herinrichting van de Nieuwdorperweg tussen de randweg en de Kerkweg. Echter gezien de staat van het asfalt, is men van mening dat de weg niet te lang in stand gehouden kan worden voor veilig gebruik. Lees verder

Link naar Onderhoudsplan Leefomgeving en Gemeentelijk Rioleringsplan

Van de gemeente ontvingen wij de volgende informatie: Lees verder

Stand van zaken glasvezel in Reeuwijk-Dorp

De teller voor aanmeldingen voor een glasvezelaansluiting staat nu ongeveer op 1/3 van de 75 nieuwe aansluitingen die nodig zijn. Als dorpsteam denken wij dat aansluiting op glasvezel een mooie kans is en hopen dat we de 75 nieuwe aansluitingen alsnog gaan halen. Nu hebben we de mogelijkheid tot een gratis aansluiting op korte termijn (wie weet hoe lang we er anders op moeten wachten), het is vaak goedkoper dan het huidige pakket en biedt ook meer mogelijkheden. Daarnaast is het internet snel en stabiel, wat voor school en werk steeds belangrijker is. Doet u ook mee? U kunt zich nog tot 3 juli aanmelden.

Heeft u nog vragen? U kunt ons mailen via info@dorpsteamreeuwijkdorp.nl, een buurtgenoot aanschieten (zie eerder stukje op de site) of bellen met Rekam via 0182-585 585.

Er is soms wat verwarring over de term “nieuwe aansluiting”. Een nieuwe aansluiting is als uw huidige provider voor internet niet via het Rekamnetwerk gaat.

Inloopavond plannen ontwikkeling Reesvelt II Reeuwijk-Dorp

Donderdagavond 8 juni jl. was de inloopavond over de plannen voor de ontwikkeling van Reesvelt II. Georganiseerd door: Vergeer Planontwikkeling, VOSPlan Vastgoedontwikkeling en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Namens de gemeente was o.a. Wethouder Kees Oskam aanwezig.

Hebt u nog punten die van belang zijn, of wilt u nogmaals iets benadrukken (bv hoe het zit met de speelmogelijkheden/het openbaar groen/duurzaam bouwen etc), tijdens de maandelijkse inspraak bij de gemeenteraad op woensdag 14 juni 2017 kunt u langskomen en inspraak vragen. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Bodegraven-Reeuwijk en start om 20.00 uur. Uw inspraakreactie moet vooraf onder vermelding van uw naam en telefoonnummer bij de griffie worden ingediend. U kunt uw reactie uiterlijk maandag 12 juni 2017 vóór 12.00 uur per e-mail aanleveren bij Saskia Brus:

sbrus@ bodegraven-reeuwijk.nl

Hieronder volgt het verslag van de avond, met dank aan Petra Elzinga.

Lees verder

Onderhoudsplan leefomgeving uitgereikt op woensdag 7 juni

Woensdag 7 juni is door wethouder Kees Oskam aan vertegenwoordigers van alle dorp- en wijkteams een exemplaar van het onderhoudsplan leefomgeving en het gemeentelijk rioleringsplan uitgereikt. Lees verder

Nog vragen over glasvezelaansluiting?

Heeft u nog vragen/twijfels over een glasvezelaansluiting en wilt u daar met een dorpsbewoner over van gedachten wisselen? Lees verder

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief