Ingezonden bericht: 30 september veiling in De Ark

Op zaterdag 30 september is er tussen 15.00 en 17.00 uur een bijzondere veiling in De Ark van Reeuwijk. Inloop vanaf 14.30 uur. Onder leiding van een professionele veilingmeester komen allerlei waardevolle spullen, zoals schilderijen, fietsen, een antieke klok, een bureau, een kast, tafelzilver enz. onder de hamer. Voor iedereen is er wel wat bij tegen leuke prijzen. De opbrengst van de veiling is bestemd voor onderhoud en renovatie van De Ark, de actie Geef om De Ark. Zie voor meer informatie: http://pgdeark.nl/30-september-veiling-ark

Geluidsoverlast vliegtuigen

Diverse mensen maken zich zorgen over de toename van geluidsoverlast van vliegtuigen als het aantal vluchten van en naar Schiphol zou mogen uitbreiden. Inwoners, ondernemers, recreanten, natuurliefhebbers en bestuurders roepen de politiek op meer rekening te houden met het leefklimaat in deze regio.

De verwachting is dat de minister of de Kamer na de zomer een voorstel gaat doen over de uitbreidingsplannen van Schiphol. Voordat dat besluit er ligt, willen de gemeenten, verenigd in het cluster Groene Hart, aandacht vragen voor hun belangen.

U kunt uw stem laten horen door te stemmen voor stilte via de site https://ikstemvoorstilte.nl

Geef stilte een stem is een initiatief van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Oudewater, Stichtse Vecht, Woerden, Alphen aan den Rijn, De Ronde Venen en Gouda.

Vooraankondiging jaarvergadering Dorpsteam in Amicitia

Dinsdagavond 10 oktober 2017 houden we weer een jaarvergadering in Amicitia. Het belooft weer een interessante interactieve avond te worden. Meer informatie over het programma volgt binnenkort. Zet de datum vast in uw agenda en hou de website in de gaten!

Beschikbaarheid AED’s

Binnen Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is een campagne gestart om een hartveilige gemeente te worden. Onderdeel hiervan is ervoor te zorgen dat er voldoende AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren) beschikbaar zijn. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

De AED zorgt ervoor dat de hartspiercellen worden weer gelijk worden geschakeld, waardoor het hart weer normaal gaat pompen. Dit noemen we ook wel defibrilleren. Bij een hartstilstand is direct starten met reanimeren en het inzetten van een AED van levensbelang. Lees verder

Wegdek Nieuwdorperweg

I.v.m. de slechte staat van het wegdek is er onlangs een nieuwe asfaltlaag aangebracht op de Nieuwdorperweg. De bedoeling is dat er nog een deklaag wordt aangebracht die de weg een landelijke uitstraling gaat geven, met als doel snelheidsverlaging. Dit kan echter pas na de winter worden uitgevoerd. Als Dorpsteam vinden we de situatie op dit moment niet veilig omdat de overgang asfalt-berm, zeker in het donker, heel slecht te zien is en er ook een hoogteverschil aanwezig is. Dit is besproken met de gemeente en inmiddels wordt de berm opgehoogd om het hoogteverschil op te heffen en zullen er vóór de winter tijdelijk aan weerszijden witte strepen worden aangebracht. Na de winter zal de nieuwe deklaag worden aangebracht waarbij de weg een lichter oppervlak krijgt en een brede middenstreep.

Dinerbon gewonnen

We hebben enige tijd geleden aangekondigd een dinerbon voor Happz te gaan verloten onder alle nieuwe aanmeldingen voor glasvezel, mits we minimaal 75 aanmeldingen zouden halen. Met 78 aanmeldingen hebben we dat aantal gelukkig gehaald! We willen iedereen bedanken die zich heeft aangemeld en glasvezel voor ons dorp mogelijk heeft gemaakt. De winnaar van de dinerbon is de bewoner van Julianalaan nr. 34, van harte gefeliciteerd! De bon zal na de vakantie worden uitgereikt.

We hebben het gehaald, Reeuwijk-Dorp krijgt glasvezel!

De uitslag is duidelijk: Reeuwijk-Dorp heeft gekozen voor de toekomst. Ruim voldoende huishoudens hebben ‘ja’ gezegd tegen glasvezel. Dankzij de vele aanmeldingen heeft Rekam besloten om iedere woning binnen de woonkern te voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting.
Mede door de inzet en het enthousiasme van het bewonersinitiatief Glasvezel in Reeuwijk, het Dorpsteam Reeuwijk-Dorp én de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is de dorpskern straks voorzien van supersnel internet. Lees verder

Glasvezel; we beginnen aan de eindsprint!

Zoals u weet kunt u zich nog tot 3 juli aanmelden voor een glasvezelaansluiting. We zitten op ongeveer 65 aanmeldingen, dus we hebben er bijna genoeg. Mocht u nog interesse hebben, meldt u zich dan snel aan. Het zou jammer zijn als het, met de eindstreep in zicht, nèt niet door gaat.

Wist u overigens dat op de Dorpsweg en op het eerste deel van de Reewal al een glasvezelkabel is aangelegd, maar dat niet iedereen daar ook een aansluiting via de glasvezel heeft? Veel mensen hebben nog een andere internetprovider zoals KPN. Ook die mensen kunnen zich aanmelden voor een glasvezelaansluiting. En wist u dat mensen die aan de Reewal wonen (binnen de bebouwde kom), die na de renovatie een glasvezelaansluiting krijgen, zich nu al aan kunnen melden bij de Rekam-providers en dan ook meetellen als nieuwe aansluiting (tenzij men al internet via Rekam heeft)?

Twijfelt u over de soort aansluiting die u heeft of wilt u meer informatie, neem dan contact op via info@dorpsteamreeuwijkdorp.nl, of met een buurtgenoot (zie eerder stukje op deze site) of met de Rekam via de site www.rekamverbindt.nl/reeuwijk-dorp of telefoon: 0182-585 585.

 

 

Korte foto-impressie MSN mud masters 2017

Waar een klein dorp groot in kan zijn: het organiseren van een feest kun je rustig aan onze carnavalsvereniging overlaten. Ook deze MSN was weer zeer professioneel georganiseerd en uiteraard druk bezocht. Naast o.a. militante types en superhelden waren ook enkele ruig uitziende leden van motorclubs aanwezig, zoals van de Reedeurpse Satjedaro.

Hieronder volgt een korte foto-impressie. Lees verder

Inloopavond glasvezel op donderdag 22 juni druk bezocht.

De inloopavond over de glasvezelaansluiting afgelopen donderdag 22 juni, was druk bezocht. Peter Oskam van de Rekam gaf een presentatie en daarna konden mensen hun eventuele vragen kwijt aan de Rekam en enkele providers. Diverse mensen hebben zich die avond aangemeld. Glasvezel in Reeuwijk-Dorp is hiermee weer een stapje dichterbij gekomen.

 

Met dank aan Wilfried de Waal voor de foto’s

 

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief