Dinerbon gewonnen

We hebben enige tijd geleden aangekondigd een dinerbon voor Happz te gaan verloten onder alle nieuwe aanmeldingen voor glasvezel, mits we minimaal 75 aanmeldingen zouden halen. Met 78 aanmeldingen hebben we dat aantal gelukkig gehaald! We willen iedereen bedanken die zich heeft aangemeld en glasvezel voor ons dorp mogelijk heeft gemaakt. De winnaar van de dinerbon is de bewoner van Julianalaan nr. 34, van harte gefeliciteerd! De bon zal na de vakantie worden uitgereikt.

We hebben het gehaald, Reeuwijk-Dorp krijgt glasvezel!

De uitslag is duidelijk: Reeuwijk-Dorp heeft gekozen voor de toekomst. Ruim voldoende huishoudens hebben ‘ja’ gezegd tegen glasvezel. Dankzij de vele aanmeldingen heeft Rekam besloten om iedere woning binnen de woonkern te voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting.
Mede door de inzet en het enthousiasme van het bewonersinitiatief Glasvezel in Reeuwijk, het Dorpsteam Reeuwijk-Dorp én de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is de dorpskern straks voorzien van supersnel internet. Lees verder

Glasvezel; we beginnen aan de eindsprint!

Zoals u weet kunt u zich nog tot 3 juli aanmelden voor een glasvezelaansluiting. We zitten op ongeveer 65 aanmeldingen, dus we hebben er bijna genoeg. Mocht u nog interesse hebben, meldt u zich dan snel aan. Het zou jammer zijn als het, met de eindstreep in zicht, nèt niet door gaat.

Wist u overigens dat op de Dorpsweg en op het eerste deel van de Reewal al een glasvezelkabel is aangelegd, maar dat niet iedereen daar ook een aansluiting via de glasvezel heeft? Veel mensen hebben nog een andere internetprovider zoals KPN. Ook die mensen kunnen zich aanmelden voor een glasvezelaansluiting. En wist u dat mensen die aan de Reewal wonen (binnen de bebouwde kom), die na de renovatie een glasvezelaansluiting krijgen, zich nu al aan kunnen melden bij de Rekam-providers en dan ook meetellen als nieuwe aansluiting (tenzij men al internet via Rekam heeft)?

Twijfelt u over de soort aansluiting die u heeft of wilt u meer informatie, neem dan contact op via info@dorpsteamreeuwijkdorp.nl, of met een buurtgenoot (zie eerder stukje op deze site) of met de Rekam via de site www.rekamverbindt.nl/reeuwijk-dorp of telefoon: 0182-585 585.

 

 

Korte foto-impressie MSN mud masters 2017

Waar een klein dorp groot in kan zijn: het organiseren van een feest kun je rustig aan onze carnavalsvereniging overlaten. Ook deze MSN was weer zeer professioneel georganiseerd en uiteraard druk bezocht. Naast o.a. militante types en superhelden waren ook enkele ruig uitziende leden van motorclubs aanwezig, zoals van de Reedeurpse Satjedaro.

Hieronder volgt een korte foto-impressie. Lees verder

Inloopavond glasvezel op donderdag 22 juni druk bezocht.

De inloopavond over de glasvezelaansluiting afgelopen donderdag 22 juni, was druk bezocht. Peter Oskam van de Rekam gaf een presentatie en daarna konden mensen hun eventuele vragen kwijt aan de Rekam en enkele providers. Diverse mensen hebben zich die avond aangemeld. Glasvezel in Reeuwijk-Dorp is hiermee weer een stapje dichterbij gekomen.

 

Met dank aan Wilfried de Waal voor de foto’s

 

Nog 1 week! Meld u aan voor een glasvezelaansluiting en maak kans op een etentje.

De teller staat inmiddels ruim boven de 50 nieuwe aanmeldingen voor een glasvezelaansluiting. We hebben er 75 nodig, dus we zijn er nog niet helemaal. Als we de 75 nieuwe aanmeldingen hebben gehaald, verloten we een etentje voor 2 personen bij Hapzz onder de aanmelders. Een reden te meer om u nog aan te melden, u heeft nog 1 week de tijd dus laat deze kans niet voorbij gaan!
Wilt u wel graag een glasvezelaansluiting, maar ziet u er tegenop om uw e-mailadres aan te passen of weet u niet hoe u dat moet doen? Zeer binnenkort wordt zowel op deze site als op de site van de Rekam informatie gegeven over hoe u zo eenvoudig mogelijk de overgang maakt naar een provider-onafhankelijk e-mailadres.

Informatie over vervolg van de behandeling van bestemmingsplan Reesvelt II

De agenda van de commissie Ruimte wordt gesplitst in twee vergaderingen (20 en 27 juni). Het plan Reesvelt II zal op 27 juni worden behandeld. De stukken zijn te vinden via de volgende link:
https://bodegraven-reeuwijk.parlaeus.nl/user/agenda/action=view/ag=22800208a808202202828808202b6484

Informatie over werkzaamheden vooruitlopend op definitieve inrichting Nieuwdorperweg

Van de gemeente ontvingen we de volgende informatie:
Momenteel wordt gewerkt aan de herinrichting van de Nieuwdorperweg tussen de randweg en de Kerkweg. Echter gezien de staat van het asfalt, is men van mening dat de weg niet te lang in stand gehouden kan worden voor veilig gebruik. Lees verder

Link naar Onderhoudsplan Leefomgeving en Gemeentelijk Rioleringsplan

Van de gemeente ontvingen wij de volgende informatie: Lees verder

Stand van zaken glasvezel in Reeuwijk-Dorp

De teller voor aanmeldingen voor een glasvezelaansluiting staat nu ongeveer op 1/3 van de 75 nieuwe aansluitingen die nodig zijn. Als dorpsteam denken wij dat aansluiting op glasvezel een mooie kans is en hopen dat we de 75 nieuwe aansluitingen alsnog gaan halen. Nu hebben we de mogelijkheid tot een gratis aansluiting op korte termijn (wie weet hoe lang we er anders op moeten wachten), het is vaak goedkoper dan het huidige pakket en biedt ook meer mogelijkheden. Daarnaast is het internet snel en stabiel, wat voor school en werk steeds belangrijker is. Doet u ook mee? U kunt zich nog tot 3 juli aanmelden.

Heeft u nog vragen? U kunt ons mailen via info@dorpsteamreeuwijkdorp.nl, een buurtgenoot aanschieten (zie eerder stukje op de site) of bellen met Rekam via 0182-585 585.

Er is soms wat verwarring over de term “nieuwe aansluiting”. Een nieuwe aansluiting is als uw huidige provider voor internet niet via het Rekamnetwerk gaat.

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief