Tot en met 20 maart aanmelden voor reanimatiecursus met AED

Zoals al eerder aangekondigd willen we het Motie4-budget van de gemeente gebruiken voor het organiseren van een reanimatiecursus met AED voor geïnteresseerde bewoners van ons werkgebied. Omdat we niet weten hoeveel mensen hiervan gebruik willen maken zijn in eerste instantie 3 cursusavonden ingepland. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, dan worden eventueel meer avonden ingepland.
Wat houdt de cursus in en hoe kunt u zich opgeven: Lees verder

Zwerfafval Challenge

A.s. zaterdag is het zover voor de Zwerfafval Challenge.

Lees hier meer informatie:  Lees verder

Reeuwijk-Dorp actief tijdens landelijke opschoondag: één buurt, één missie

In Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied gaat jaarlijks een groepje vrijwilligers aan de slag om wegen, bermen en sloten te ontdoen van zwerfafval.

Ook dit jaar dragen de kinderen van dorpsschool de Bron weer bij aan de landelijke opschoondag. Zij doen dit op woensdag 20 maart onder begeleiding van leerkrachten en vrijwilligers.

Samen staan we sterker en maken we echt het verschil.

Hoe meer mensen meehelpen, des te eerder is de klus geklaard. Kom daarom op 23 maart om 9.00 uur naar het schuurtje van Dirk Vergeer aan de Kerkweg (tussen nr. 11 en nr. 13). Na een kop koffie met wat lekkers wordt er gestart en om 12 uur is de activiteit afgelopen. Alle benodigde materialen zijn aanwezig.

Wanneer u er op 23 maart niet bij kunt zijn, maar wel iets wilt doen om uw buurt schoon te houden, is het wellicht een idee om af en toe in de omgeving van uw eigen huis het zwerfvuil op te rapen.

Voor inlichtingen kunt u bellen met Dirk Vergeer, tel. 06-28201606

 

Rectificatie duur wegafsluiting Oud Reeuwijkseweg

Op 9 maart is een bericht van de gemeente geplaatst over de duur van de afsluiting van de Oud Reeuwijkseweg i.v.m. het aanleggen van een brug. Een oplettende inwoner liet ons weten dat op de borden langs de weg een andere einddatum genoemd wordt dan in het bericht. Dit is gecheckt bij de gemeente en de gemeente liet ons weten dat de einddatum op de borden de juiste is. De afsluiting is dus van dinsdag 12 maart t/m vrijdag 21 juni.

Kleine wijziging in datum afsluiting Oud-Reeuwijkseweg

Van de gemeente ontvingen we het volgende bericht m.b.t. de afsluiting van de Oud-Reeuwijkseweg:

Door het slechte weer van afgelopen dagen schuift de afsluiting van de Oud Reeuwijkseweg iets op. De startdatum van 12 maart bleek niet haalbaar. Onze aannemer heeft aangegeven dat zij vanaf donderdag (14-3) voorbereidende werkzaamheden gaan uitvoeren, zoals de voorbereiding van de noodbrug en de aanvoer van materialen. De datum op de borden zal vanwege de beperkte verschuiving niet worden aangepast.

Nieuws en activiteiten vanuit het dorpsteam in februari 2019

  • We hebben de gemeente om informatie gevraagd over de bouwplannen bij Reesvelt II en het voormalig kaaspakhuis St. Catharina aan de Dorpsweg. De gemeente gaf aan dat er een gevarieerd aanbod van 84 woningen komt, waarvan 13 achter St. Catharina. Gedetailleerdere invulling van de plannen volgt in een later stadium. Rond juni 2019 zal de verkoop worden voorbereid en daarvoor zal nog een informatieavond worden georganiseerd.

Lees verder

Wegafsluiting Oud Reeuwijkseweg 12-3 t/m 15-5

I.v.m. het aanleggen van een brug is de Oud Reeuwijkseweg afgesloten van dinsdag 12 maart 7:00 uur t/m woensdag 15 mei 17:00 uur. Zie de plattegrond voor de omleiding.

Carnaval 2019

Hoe mooi kun je het hebben tijdens de carnavalsoptocht: droog, af en toe een zonnetje en een geweldige sfeer! Hieronder een korte foto-impressie en linkjes naar een fimpje van de kinderoptocht en de optocht van de volwassenen.  Lees verder

Bewonersbrief vervangen bruggen Oud Reeuwijkseweg

Vanaf 12 maart wordt gestart met de vervangingswerkzaamheden aan de bruggen op de Oud Reeuwijkseweg. Meer informatie hierover vind u in de brief die de bewoners onlangs hebben ontvangen.

Nieuwsbrief Huis Van Alles – februari 2019

In de bijlage de nieuwsbrief van het Huis van Alles van februari 2019: nieuwsbrief HvA febr. 2019 met interessante berichten en informatie.

Lees verder

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief