Wie Wat Waarder

Kom naar de informatieve dorpsavond op 23 mei, vanaf 19.00 uur  

                                        

Wat?
Een interactieve avond met allerlei weetjes, doe-activiteiten, meedenken over de toekomst van
Waarder (verbouwingsplannen Kerverlandlocatie en Poort van Waarder), inspraak en ontmoeten,
presentaties van verenigingen, hapjes en drankjes, etc.

Wie?
Voor alle inwoners van Waarder!
Met medewerking van onder meer:
Diverse verenigingen, zoals SAM, Stichting Kerverland, Huiskamer van Waarder, de
Oranjevereniging en Stichting Durate
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Dorpsteam Waarder
Brandweer, EHBO en Veilig Verkeer Nederland

Waar?
De verschillende interactieve activiteiten vinden plaats over diverse locaties in de Prinses Máximalaan.

Om 19.00 uur opent Joke Pater als voorzitter van het Dorpsteam de dorpsavond in het Huis van Alles
(Huiskamer van Waarder), Prinses Máximalaan 2.

               

 

Duurzame Huizenroute

Ben je benieuwd naar inspirerende duurzame woningen in jouw buurt? Wil je weten wat voor duurzame maatregelen je in huis allemaal kunt treffen? Meld je dan hier https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/aanmelden-duurzamehuizenroute aan voor de duurzame huizenroute op 26 mei! Van 11.00-14.00 kun je bij duurzame huizen in de gemeente binnenkijken. Inspirerend, duurzaam en heel nuttig!

 

Rotonde Waarder afgesloten in april en mei 2018

In oktober 2017 is door de provincie Utrecht gewerkt aan de realisatie van twee rotondes bij Waarder. Hoewel beide rotondes in gebruik zijn, is de zuidelijke rotonde nog niet helemaal klaar. Door problemen met grondwater, een zwakke ondergrond en kabels en leidingen kon deze rotonde nog niet worden ingericht als turborotonde. Nu de buitentemperatuur weer stijgt, gaat aannemer Roelofs de rotonde alsnog afbouwen.

De voorbereidende werkzaamheden voor de afbouw van de zuidelijke rotonde starten op maandag 12 maart en nemen twee weken in beslag. De werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse dagen, buiten de spits (tussen 09.00 en 15.00 uur) waarbij het verkeer vanuit alle richtingen de rotonde kan passeren. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige doorgang. Fietsers ondervinden geen hinder. De werkzaamheden bestaan uit het verleggen van kabels en leidingen door Stedin en Gasunie.

Voor het afbouwen van de zuidelijke rotonde, inclusief de toeleidende wegen, moet deze gedurende twee weekenden volledig worden afgesloten. Het gaat om de volgende data en tijden:
1. vrijdagavond 13 april, 21.00 uur tot maandagochtend 16 april, 06.00 uur;
reserveweekend 20-23 april.
2. vrijdagavond 4 mei, 23.00 uur tot maandagochtend 7 mei, 06.00 uur;
reserveweekend 11-14 mei.

De werkzaamheden in deze twee weekenden bestaan uit het aanbrengen van betonbanden, laatste asfaltlagen en belijning. In verband met de Dodenherdenking, starten de werkzaamheden op 4 mei pas om 23.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden is de zuidelijke afrit A12 ‘Nieuwerbrug / Waarder’ vanuit de richting Den Haag afgesloten. De zuidelijke oprit richting Utrecht is in het eerste weekend geopend en in het tweede weekend afgesloten.
Het verkeer wordt via de gebruikelijke omleidingsroutes omgeleid. Verkeersregelaars zullen zware vrachtwagens (> 10 ton) veilig over het Oosteinde loodsen.

Als u vragen heeft over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Ton Pors, omgevingsmanager van aannemer Roelofs:
telefoon 06-82 863 460
email ton.pors@roelofs.nl

 

 

 

 

 

Melding openbare ruimte

Met enige regelmaat ontvangt uw Dorpsteam meldingen met betrekking tot defecte straatverlichting, beschadigingen in het wegdek, overlast van geparkeerde voertuigen, problemen met afval etc. etc. etc.
Op de website van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunt u dit alles direct melden via de pagina https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/melden-bij-de-gemeente

Hier kunt u ook melding doen over :

 • gevonden of verloren voorwerpen
 • ongediertebestrijding
 • vragen of klachten over het vliegverkeer
 • schade melden, opgelopen door kwaliteit onderhoud gemeentelijke eigendommen zoals wegen, pleinen, openbaar groen

Verfraaiing van de dorpskern in Waarder

Ter verfraaiing van de dorpskern heeft het Dorpsteam plantenbakken aan de lantaarnpalen laten plaatsen, langs de Molendijk, het Dorp en bij de school in de Prinses Maximalaan. Nu ziet het er nog groen uit, maar straks wanneer de bloemen bloeien…………………..

 

 

Maxima fase 3

Op woensdag 7 juni 2017 organiseerde Bogor projectontwikkeling als ontwikkelaar van de locatie Maxima fase 3 te Waarder, een informatie-inloopavond. Bijgaande foto’s geven een impressie van de getoonde schetsen van het nieuwe plan. Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan info@bogor.nl

Het ontwerpwijzigingsplan Maxima fase 3a en ontwerpbestemmingsplan Maxima fase 3b liggen vanaf vandaag ter inzage bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en op de internetsite https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/overzicht-ruimtelijke-plannen

Een leven redden kan iedereen: U ook !

Een leven redden kan iedereen: u ook!
Word vrijwilliger bij HartveiligWonen en kom naar de kick-off van de campagne op donderdag 15 juni 2017.
Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste zes minuten van levensbelang zijn. Wel prettig om te weten dat hulp dan heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Met HartveiligWonen worden vrijwilligers uit de directe omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert.
HartVeiligWonen
HartveiligWonen bestaat uit een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren / defibrilleren of bereid zijn dit te leren. Ook AED’s (Automatische Externe Defibrillators) die van particulieren, verenigingen of organisaties zijn, zijn belangrijk binnen HartveiligWonen. Wij zijn hard op zoek naar vrijwilligers die opgeroepen willen worden om de juiste hulp te bieden.
Kick-off op donderdag 15 juni
Op donderdag 15 juni is er een informatieavond waarin u alles te weten komt over AED’s en burgerhulpverlening. De bijeenkomst wordt gehouden in de trouwzaal van het gemeentehuis in Bodegraven en de inloop is vanaf 19.00 uur.
Aanmelden als vrijwilliger of een AED aanmelden?
Via de website www.hartveiligwonen.nl kunt u zichzelf aanmelden als vrijwilliger of een AED aanmelden. Hier vindt u ook alle informatie over deze bijzondere vorm van burenhulp of bel 088-6254200.

Nieuwe Bibliotheek in Waarder

Woensdag 7 juni a.s. opent de Bibliotheek De Groene Venen een nieuwe Bibliotheek in de Prins Willem Alexanderschool in Waarder. De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder D.J. Knol, om 12.15 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom.

De Bibliotheek is na deze officiële opening op twee momenten in de week toegankelijk voor inwoners van Waarder, Nieuwerbrug en Driebruggen.  Er is een naast een jeugdcollectie een collectie volwassen boeken aanwezig, waaronder romans en grootletter boeken. Verder is de Bibliotheek een Bibliotheek op School. Met de Bibliotheek op school werken Bibliotheek, de PWA school en de gemeente resultaatgericht samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Het doel is o.a. het stimuleren van méér lezen, op school en thuis.

De Bibliotheek De Groene Venen  is heel blij met de samenwerking en met het feit dat door de nieuwe Bibliotheek ook in Waarder de bibliotheekdienstverlening weer dichter bij de inwoners is. De leden van de Bibliotheek in Waarder kunnen gratis materialen uit de hele collectie reserveren en in Waarder lenen.

De openingstijden van de Bibliotheek:

Maandag  11.00 u – 14.00 u.
Woensdag  12.15 u. – 14.00 u.

Zien we je snel in de nieuwe Bibliotheek?

Voor  meer informatie en lid woren zie: www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Dorpsteamleden gezocht

Het dorpsteam is altijd op zoek naar enthousiaste teamleden die samen met ons zich in wil zetten voor het woon en leefplezier in Waarder.

Voor informatie kunt u via de mail contact op nemen met het Dorpsteam: waarder@dorpenwijk.nl

Nieuw email adres voor Dorpsteam Waarder

Vanaf heden kunt u het dorpsteam bereiken op ons nieuwe email adres:

waarder@dorpenwijk.nl

 

Berichtenarchief

Recente reacties

  Berichtenarchief

  Abonneer je op deze site

  Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  Voeg je bij 37 andere abonnees