Uitnodiging opening rotondes Waarder.

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Woerden en de provincie Utrecht nodigen u van harte uit om op 15 november te vieren dat de nieuwe rotondes in Waarder en Woerden in gebruik genomen zijn. De rotondes maken deel uit van de Zuidelijke randweg Woerden die naar verwachting op 1 juni2018 klaar is.

De afgelopen tijd bent u als omwonende of anderszins getuige geweest van de werkzaamheden waarvan u mogelijk ook hinder hebt ondervonden. Op 15 november kijken we graag samen met u terug op de werkzaamheden in oktober en naar het resultaat van de inspanningen.

Datum en tijd: woensdag 15 november van 16:00 tot 17:00 uur
Locatie: Het Wapen van Waarder, Dorp 26, Waarder

Na de ontvangst om 16:00 uur richten wethouder Kees Oskam en gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof het woord tot de genodigden en verrichten een feestelijke, symbolische openingshandeling. Na de handeling is er tot 17:00 uur een gezellig samenzijn met koffie, thee, taart en fris.

Aanmelden
Als u gebruik wilt maken van deze uitnodiging, verzoeken wij u vriendelijk te melden met hoeveel personen u van plan bent aanwezigte zijn. Aanmelden graag voor 10 november bij projectmedewerker Joke van Arendonk van de provincie Utrecht:
E-mail: joke.van.arendonk@provincie-utrecht.nl

Verfraaiing van de dorpskern in Waarder

Ter verfraaiing van de dorpskern heeft het Dorpsteam plantenbakken aan de lantaarnpalen laten plaatsen, langs de Molendijk, het Dorp en bij de school in de Prinses Maximalaan. Nu ziet het er nog groen uit, maar straks wanneer de bloemen bloeien…………………..

 

 

Maxima fase 3

Op woensdag 7 juni 2017 organiseerde Bogor projectontwikkeling als ontwikkelaar van de locatie Maxima fase 3 te Waarder, een informatie-inloopavond. Bijgaande foto’s geven een impressie van de getoonde schetsen van het nieuwe plan. Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan info@bogor.nl

Het ontwerpwijzigingsplan Maxima fase 3a en ontwerpbestemmingsplan Maxima fase 3b liggen vanaf vandaag ter inzage bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en op de internetsite https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/overzicht-ruimtelijke-plannen

Een leven redden kan iedereen: U ook !

Een leven redden kan iedereen: u ook!
Word vrijwilliger bij HartveiligWonen en kom naar de kick-off van de campagne op donderdag 15 juni 2017.
Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste zes minuten van levensbelang zijn. Wel prettig om te weten dat hulp dan heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Met HartveiligWonen worden vrijwilligers uit de directe omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert.
HartVeiligWonen
HartveiligWonen bestaat uit een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren / defibrilleren of bereid zijn dit te leren. Ook AED’s (Automatische Externe Defibrillators) die van particulieren, verenigingen of organisaties zijn, zijn belangrijk binnen HartveiligWonen. Wij zijn hard op zoek naar vrijwilligers die opgeroepen willen worden om de juiste hulp te bieden.
Kick-off op donderdag 15 juni
Op donderdag 15 juni is er een informatieavond waarin u alles te weten komt over AED’s en burgerhulpverlening. De bijeenkomst wordt gehouden in de trouwzaal van het gemeentehuis in Bodegraven en de inloop is vanaf 19.00 uur.
Aanmelden als vrijwilliger of een AED aanmelden?
Via de website www.hartveiligwonen.nl kunt u zichzelf aanmelden als vrijwilliger of een AED aanmelden. Hier vindt u ook alle informatie over deze bijzondere vorm van burenhulp of bel 088-6254200.

Nieuwe Bibliotheek in Waarder

Woensdag 7 juni a.s. opent de Bibliotheek De Groene Venen een nieuwe Bibliotheek in de Prins Willem Alexanderschool in Waarder. De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder D.J. Knol, om 12.15 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom.

De Bibliotheek is na deze officiële opening op twee momenten in de week toegankelijk voor inwoners van Waarder, Nieuwerbrug en Driebruggen.  Er is een naast een jeugdcollectie een collectie volwassen boeken aanwezig, waaronder romans en grootletter boeken. Verder is de Bibliotheek een Bibliotheek op School. Met de Bibliotheek op school werken Bibliotheek, de PWA school en de gemeente resultaatgericht samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Het doel is o.a. het stimuleren van méér lezen, op school en thuis.

De Bibliotheek De Groene Venen  is heel blij met de samenwerking en met het feit dat door de nieuwe Bibliotheek ook in Waarder de bibliotheekdienstverlening weer dichter bij de inwoners is. De leden van de Bibliotheek in Waarder kunnen gratis materialen uit de hele collectie reserveren en in Waarder lenen.

De openingstijden van de Bibliotheek:

Maandag  11.00 u – 14.00 u.
Woensdag  12.15 u. – 14.00 u.

Zien we je snel in de nieuwe Bibliotheek?

Voor  meer informatie en lid woren zie: www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Dorpsteamleden gezocht

Het dorpsteam is altijd op zoek naar enthousiaste teamleden die samen met ons zich in wil zetten voor het woon en leefplezier in Waarder.

Voor informatie kunt u via de mail contact op nemen met het Dorpsteam: waarder@dorpenwijk.nl

Nieuw email adres voor Dorpsteam Waarder

Vanaf heden kunt u het dorpsteam bereiken op ons nieuwe email adres:

waarder@dorpenwijk.nl

 

standpunt dorpsteam over vluchtelingen beleid gemeente

In de vergadering van 22 september 2015 heeft het dorpsteam het vraagstuk rondom de bewoning van Kerverland door vluchtelingen besproken. Wij zijn van mening dat wij hierin geen standpunt als team innemen. De gemeente is verantwoordelijk voor de informatie voorziening en de keuzes die zij maken. Voor de beantwoording van de vragen kunt u bellen met de gemeente, 0172-522 522.

veranderingen in de zorg in 2015

Hierbij een nieuwsbrief van de gemeente over de veranderingen in de zorg per 1 jan. 2015

 

Nieuwsbrief WMO

Zcard Zorg

Doorgeven van meldingen in uw openbare ruimte

Melding doorgeven?

De gemeente heeft een  nieuwe systeem meldpunt openbare ruimte. De manier waarop uw melding wordt verwerkt is veranderd. Daarnaast hebben zij hun serviceteams uitgerust met extra materiaal. Hierdoor kunnen zij veel meldingen meteen oplossen.

Als u iets tegenkomt waarvan u denkt dat het opgeruimd of gerepareerd moet worden, wilt u dit dan aan ons doorgeven? U kunt uw melding doorgeven via onze website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/meldingen. Daarnaast kunt u uw melding doorgeven via de BuitenBeter app die u kunt downloaden via uw smartphone. U kunt ons natuurlijk ook altijd het klantcontactcentrum bellen om de melding door te geven: 0172 – 522 522.

Berichtenarchief

Recente reacties

    Berichtenarchief

    Abonneer je op deze site

    Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

    Voeg je bij 36 andere abonnees