Het wandelpad blijft behouden!!!

Het zal een hele opluchting zijn voor de inwoners van Nieuwerbrug, die van wandelen houden.

In de commissievergadering van woensdag 7 februari waren alle partijen behalve Burgerbelangen voor het nieuwe plan. In de vergadering van december kwam Bas Otting van D66 met het idee van een “hangduiker”. Dat is een constructie waarbij aan lange betonnen dwarspalen vierkanten elementen van beton met zogenaamde oren opgehangen worden. Deze constructie is een stuk goedkoper dan een lange buis.

Prorail heeft hiermee ingestemd met alleen de kanttekening dat het wel sterk genoeg moet zijn om de treinen overheen te laten rijden. Maar dat zou geen probleem moeten zijn. Ook gaan Prorail en de Provincie ieder 40% betalen en de gemeente moet dan nog 20 % mee betalen. Dat is een stuk minder dan de 33% die eerder verwacht werd.

Wij willen de inwoners van Nieuwerbrug bedanken die hun handtekening gezet hebben voor het behoud van het wandelpad, want dit heeft grote gevolgen gehad voor de besluitvorming van de raadsleden. Men had niet verwacht dat er zoveel mensen zouden zijn, die hier graag een wandeling maken. Ook willen wij de vrijwilligers bedanken die langs de deuren of op een andere manier de handtekeningen hebben verzameld: 457 handtekeningen in ongeveer een week tijd is een fantastisch resultaat. Bovendien zijn wij heel dankbaar voor de inzet van Mevr. Huizing van wandelvereniging TeVoet, die steeds weer opnieuw gesprekken heeft gevoerd met ProRail, de Provincie en veel informatie verstrekt heeft aan de ambtenaren van onze gemeente. Fantastisch wat zij allemaal gedaan heeft.

Op 21 februari as wordt het wandelpad als hamerstuk behandeld in de gemeenteraad. Daarna kan Prorail met de voorbereidingen van start.

In augustus wordt het treinverkeer tussen Woerden en Bodegraven een week stilgelegd. Dan worden in een week tijd alle oude duikers (die nog gebouwd zijn in de tijd van de spoorwegaanleg) vervangen door andere exemplaren. Daarna moet er nog het een en ander gebeuren, maar over een jaar hopen wij toch weer te kunnen genieten van dit mooie natuurgebied. Wij hebben er nu al zin in.

Geef een reactie