Wandelpad langs de Dubbele Wiericke moet blijven!!!

Zoals u waarschijnlijk gemerkt heeft, is de spoorwegovergang naast de Dubbele Wiericke al een hele tijd afgesloten.

Dit komt omdat de regering alle onbewaakte overgangen te gevaarlijk vindt. Ook het wandelpad langs de Dubbele Wiericke is hierdoor niet meer te bereiken vanuit Nieuwerbrug. Dit is erg jammer want het is zo’n mooie wandeling. Vooral in de lente met de kieviten, jonge eendjes en lammetjes! Dan is het een genot om daar te wandelen. En wandelen is goed voor iedereen!

Enige tijd geleden was er sprake van een alternatief: niet over het spoor, maar onderdoor via een duiker. Een goed plan. Maar het College van Bodegraven- Reeuwijk vindt dat een te grote investering voor te weinig burgers. Terwijl de Provincie, ProRail en wandelvereniging TeVoet ook willen bijdragen. Misschien zijn er ook nog andere subsidies mogelijk.

De leden van het College hebben het idee dat er maar 11 tot 13 personen per dag van dit mooie wandelpad gebruik maken. Wij hebben het idee dat er veel meer mensen van het wandelpad gebruikmaken. Daarom willen wij u vragen om uw handtekening te zetten op de lijsten die op een aantal plaatsen in ons dorp te vinden zijn: Het Wierickehuis, het Huis van Alles, de frituurkraam, de tweedehandswinkel in het pand van Kaptein, bij Cor Burger op Weijland 84 en bij Ani van der Winden, Hoge Rijndijk 92. Ook kunnen er diverse mensen persoonlijk langskomen om u te vragen uw naam, adres en handtekening te zetten, zodat wij het college ervan kunnen overtuigen dat er veel mensen zijn die van deze mooie wandelroute gebruik willen maken. Hoe meer handtekeningen, hoe beter. Tenslotte betalen de inwoners van Nieuwerbrug ook Onroerend Goed Belasting!

Comments 4

  1. Wat gaat dit project kosten? Hoeveel mensen zijn bereid om hiervoor in actie te komen? Ik vraag me af of we met crowdfunding en/of een subsidie aanvraag verderkomen. Er zijn wellicht adviseurs die kunnen helpen met de aanvraag. Maar dat kan wsl alleen als inwoners van Nieuwerbrug e.o. hiervoor een stichting oprichten. https://www.fondswervingonline.nl/dossiers/subsidie-aanvragen (deze website is helaas alleen met lidmaatschap te gebruiken) Er bestaan vele adviesburo’s.
    Het Wierickepad is een zeer oude wandelroute, dus valt m.i. onder cultuurbehoud, maar mss ook sport. Zou een plaatselijke aannemer een schappelijke offerte kunnen maken? Zo maar wat ideeën.

  2. En kom in grote getalen naar de Commissie vergadering op 13 dec om 20.00 in het gemeentehuis. Laat u stem horen.

Geef een reactie