Voorkom inbraak in uw woning

Voorkom inbraken tijdens donkere dagen

Nu het buiten langer donker dan licht is, grijpen inbrekers het duister aan om hun slag te slaan.
In de winter wofoto van Wijkteam Bodegraven Zuid.rdt dan ook vaak een toename van het aantal inbraken waargenomen. Wat kunt u zelf doen om het inbrekers lastiger te maken?
Woninginbraken hebben een enorme impact op mensen, daarom valt een woninginbraak onder de noemer High Impact Crime (HIC). Om die reden proberen politie en gemeente inbraken te voorkomen door bijvoorbeeld extra surveillance. Maar ook de inwoners kunnen helpen. Ziet u iets verdachts, aarzel dan niet en bel 112. 60 Procent van de aanhoudingen voor een woninginbraak gebeurt op heterdaad. En daarvan begon 80 procent met een melding van een alerte burger. De politie kan niet overal op elk moment zijn, maar met uw extra ogen en oren kunnen we samen iets tegen woninginbrekers doen.
Tips

Ramen dicht, lichtje aan en deur op slot. Inbrekers kijken vaak niet wat er te halen is, maar hoe makkelijk er iets te halen valt. Verlaat u uw woning, doe dan uw ramen dicht, een klein bovenlichtje of wc-raampje is al groot genoeg om een inbreker eenvoudig binnen te laten. Laat ook een lichtje aan. Zo lijkt het of er iemand thuis is, en wordt het veel minder aantrekkelijk om een poging te wagen bij u in te breken. Vergeet de buitenverlichting niet, een inbreker houdt er niet van om zichtbaar in het licht te staan. Draai ook uw deur op slot, ook als u maar heel even weg bent. Hoe meer tijd het kost om een deur open te krijgen, hoe groter de kans dat een inbreker het opgeeft om binnen te komen. Dicht, aan en op slot!

WhatsApp
In Bodegraven-Zuid zijn inmiddels veel WhatsApp-groepen actief. Onderzoek van de Universiteit van Tilburg toont aan dat in wijken waar zo’n buurtpreventiegroep actief is, de kans op criminaliteit met de helft afneemt. Kijk op de website van de gemeente of er een WhatsApp-groep in uw buurt actief is en meldt u aan. Is er in uw buurt geen WhatsApp-groep actief, overweeg dan om er zelf één op te richten. Wordt lid van de Facebookgroep ‘Onraad- en WhatsApppagina Bodegraven-Reeuwijk’ en wissel met andere inwoners informatie en tips uit en blijf op de hoogte van wat er in uw buurt speelt.

Geef een reactie