Boreftse Eettafel

…..dorpsgenoten koken voor dorpsgenoten ook in 2016!

De Boreftse Eettafel

Schuif ook eens aan bij  “De Boreftse Eettafel”.

Dit initiatief wordt georganiseerd door mensen uit Wijkteam Zuid, Stichting Welzijn Ouderen Bodegraven (SWOB) en een aantal vrijwilligers; samen vormen zij de Tafelaars….

Het doel is om mensen in Bodegraven-Reeuwijk tijdens een lekkere maaltijd op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te laten komen.

Jong en oud, arm en rijk, gezond of mindervalide; iedereen is welkom. Er is bewust niet gekozen voor een specifieke doelgroep om een gemêleerd gezelschap mogelijk te maken. Lekker eten, een goed gesprek en steeds weer andere deelnemers, daar draait het om.

De initiatiefnemers gaan in het begin zelf kokkerellen. Ze werken zo veel mogelijk met verse producten. Er komen soms ook buitenlandse gerechten op het menu.

Na de start kunnen”gast koks” een bijdrage leveren. Zo kan eens een politieke fractie, een voetbalploeg of leden van een serviceclub de maaltijd verzorgen. Het College van B&W heeft zich al eens spontaan aangemeld om  hun kookkunsten te tonen.

Hopelijk laten ook dorpsbewoners afkomstig uit andere landen dan Nederland de deelnemers kennismaken met hun eetcultuur.

De Boreftse Eettafel wordt 4 keer per jaar verzorgd; bij voldoende vraag kan dit worden uitgebreid. De menu’s volgen de seizoenen; de eerste keer staat de winterkost op het menu. Er worden zoveel mogelijk verse streekproducten gebruikt.

De Boreftse Eettafel wordt in 2016 verzorgd op:

zaterdag 13 februari, 28 mei, 24 september en 26 november.

Om 18.00 uur gaat de deur open en om 18.30 gaan we aan tafel.

De kosten bedragen € 7,50 pp. excl. consumpties.

Per avond kunnen maximaal 50 deelnemers aanschuiven. Een paar weken voor de Boreftse Eettafel plaatsvindt, kunt u zich aanmelden (maximaal 2 personen) bij Rijngaarde tel 0172 614500 of bij Marcel Bosch 06 53 277 904. Tevens kunt u zich inschrijven via het reserveringssysteem op de website www.deboreftseeettafel.nl

Als locatie wordt meestal voor de Mondriaanzaal in Rijngaarde gekozen. In overleg met de “gastkoks” en ondersteunende organisaties kan de “Boreftse Eettafel” ook op andere geschikte plekken worden gehouden.

Blijkt dit initiatief succesvol, dan wil de werkgroep proberen het concept uit te rollen naar Nieuwerbrug, Waarder, Driebruggen en Reeuwijk, uiteraard onder een lokale naam.

Komt u ons helpen?

De werkgroep kan nog een paar enthousiaste mede-koks en een voedingsadviseur gebruiken. Lijkt u dit wel leuk of wilt u hier iets meer over weten, neem dan contact op met Marcel Bosch tel. 06 53 277 904 of mail naar info@deboreftseeettafel.nl

Verdere informatie vindt u op de website De Boreftse Eettafel

Comments 3

  1. Pingback: Boreftse Eettafel gaat door in 2014 | Bodegraven-Zuid

    1. Post
      Author

Geef een reactie