Brandbrief naar provincie naar aanleiding van geplande werkzaamheden Brugweg/N207

Op 23 maart hebben we een informatiebrief ontvangen over de afsluiting Brugweg/ N207 in verband met geplande werkzaamheden. Het dorpsteam heeft daarop een brandbrief gestuurd aan de Provincie Zuid Holland met een kopie aan B&W Bodegraven-Reeuwijk en B&W Waddinxveen. Wij maken ons namelijk grote zorgen over de verkeersveiligheid in ons gebied en voorzien allerlei negatieve effecten, onder andere aan onze infrastructuur. Vrachtverkeer gaat namelijk omgeleid worden via routes die daarvoor totaal ongeschikt zijn, er is meer sluipverkeer te verwachten en meer vrachtwagens (zoals nu ook al gebeurt) komen terecht op wegen waar ze niet mogen komen. Op woensdag 4 april hebben we hierover een gesprek met de provincie, de gemeente en Vergeer Holland.

De inhoud van de brief kunt u inzien via deze link: Brief aan PZH gedeputeerde

4 Reacties op Brandbrief naar provincie naar aanleiding van geplande werkzaamheden Brugweg/N207

 • Carla van Delft schreef:

  Heel goed dat jullie dit gesignaleerd hebben! Ben benieuwd naar de uitkomsten van dit gesprek.

 • Chris de Heij schreef:

  Geacht dorpsteam,

  goed dat eea aangekaart is !
  Onbegrijpelijke dat de gemeente de struisvogel politiek volgt en z’n bewoners niet informeert. Maar ach, dat doen ze vast op de 27ste april, als alles een voldongen feit is.

  Inmiddels heb ik de routes gezien voor het vrachtverkeer.
  Het idee is in de aangegeven periode vrachtverkeer vanaf de henegouwerweg via randenburg, nieuweweg, rechtaf de middelburgse weg op , dan alles rechtdoor op de middelburgse weg ( die 1-richtingsweg wordt ) naar de zwarte weg dan naar de reewal. Uitgaand vrachtverkeer wordt dan Kaagjesland op gestuurd, die dan ook 1-richtingsverkeer wordt, wat volstrekt absurd is, zowel voor de bebouwing als voor de verkeersveiligheid, de weg is gewoon te smal.
  iedreen aan de rechterzijde vanaf het dorp gezien) zal te maken krijgen met verzakkingen en scheurende gevels. 1 tegemoet komend kind op de fiets zal al opstopping veroorzaken en levens gevaarlijke situaties laten ontstaan. het smalle gedeelte van Kaagjesland buiten de bebouwde kom wordt helemaal een levensgevaarlijke uitdaging voor elke fietser of wandelaar. Vragen om ongelukken met vreselijke afloop.

  Een ander punt van zorg: Al het loonwerk verkeer van Middelburgse weg wat af en aan rijdt naar Boskoop over de middelburgse weg gaat ook het rondje Zwarte weg , Reewal, Kaagjesland maken. De grootste schade wordt veroorzaakt door deze loonwerkers die met veel te hoge snelheid over Kaagjesland rijden. Kom eens bij me op de koffie, ik schenk de kopkjes niet te vol, de koffie klotst de kopjes uit als er tracktor met aanhanger te hard over Kaagjeslanf rijd.
  Handhaving van een stapvoetse snelheid > Politie !! is een absolute must als dit onzalige idee door gaat.

  Mogelijke oplossingen:
  Werkzaamheden kruispunt brugweg – henegouwerweg:

  De afsluiting voor vrachtverkeer aleen in weekenden van 26 april 19.00 uur t/m 30 april 05.00 uur laten plaats vinden.
  2) In week 18 vrachtverkeer gewoon gebruik laten maken van de route Brugweg. – zwarte weg – reewal en vice versa. Dit van maandag 05.00 tot vrijdag 19 .00 uur

  dan weer een weekend afsluiting vanaf 04-05-2018 19.00 uur tot maandag ochtend 07-05-2018 05.00 uur.

  Daarna weer openstelling voor in ieder geval vrachtverkeer in week 19 vanaf 05.00 uur.
  Eventuele vervolgwerkzaamheden in het volgende weekend.

  Dan blijft er natuurlijk de nodige verkeerschaos over, maar dan rijdt het vrachtverkeer in ieder geval alleen over routes waar ze kunnen rijden.

  En kan de route Middelburgse weg – Boskoop gewoon door loonbedrijven gebruikt worden. eea haalt in ieder geval veel druk van de ketel voor de dorpskern.

  Een andere optie , een slechte, maar wellicht iets minder slecht als de huidige.

  Inkomend vrachtverkeer Reeuwijk dorp via de route Henegouwerweg, Gouwedreef, Randenburg , Nieuweweg, Middelburgse weg, ( eenrichting) zwarte weg, Reewal.

  Uitgaand: Dorpsweg ( parkeer verbod voor de periode) kerkweg ( 1 richtings verkeer) tempel, pootje, rondweg Boskoop richting N11,

  Langs de kerkweg ligt in ieder geval nog een fietspad,
  De tempel is in ieder geval meer geschikt voor vrachtverkeer.

  Oud Reeuwijse weg alleen uitgaand 1-richtings verkeer van maken ( dus geen afslaand verkeer op de rotonde richting Reeuwijk dorp. Haalt veel druk van sluipverkeer weg.

  Ik wens jullie veel wijsheid en succes met de gesprekken met gemeente en provincie en aannemer.

  Vanuit de bewoners Reeuwijk dorp – Kaagjesland , nogmaals de opmerking dat 1000 vrachtwagens en honderden te hard rijdende loonwerkers over Kaagjesland in 2 weken desastreuse gevolgen zullen hebben voor deze weg.

  • Ibolya Spierdijk schreef:

   Beste Chris, bedankt voor je uitgebreide reactie en het meedenken. Helaas hebben we dit niet meer mee kunnen nemen omdat de gesprekken met de provincie en gemeente toen al hadden plaatsgevonden. Informatie over dit onderwerp volgt binnenkort.

Geef een reactie

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief