Wil jij elektrische deelauto’s in Reeuwijk-Dorp?

Ibolya Spierdijk Ingezonden Leave a Comment

(Ingezonden stuk)

Elektrische deelauto’s in Reeuwijk-Dorp

In ieder dorp een hub met elektrische deelauto’s – ook in Reeuwijk-Dorp!

Wie doet er mee? Als we pakweg 7 tot 11 mensen hebben die zeggen hier zo af en toe gebruik van te maken, dan kunnen we een aanbieder uitnodigen om enkele elektrische deelauto’s in Reeuwijk-Dorp aan te bieden. Meestal zet zo’n aanbieder (Mywheels) of (Greenwheels) er dan gelijk een stuk of drie neer, zodat als jij er een nodig hebt er ook echt altijd een beschikbaar is.

Hoe werkt het:

  • Je meldt je aan bij de aanbieder door de app te downloaden.
  • Als jij de auto wilt gebruiken reserveer je via de app de dag en de tijdsduur waarin je over de auto wilt beschikken.
  • Je kunt de auto met de code in jouw persoonlijke app openen.
  • Na gebruik zet je de auto weer op zijn eigen plek terug.
  • De prijs die je hiervoor betaalt is berekend over de tijdsduur van jouw reservering en de gereden kilometers.

Kijk voor meer details op de website van de aanbieders.

Als we dit in Reeuwijk Dorp voor elkaar krijgen heeft het geweldige voordelen:

  • Voor je eigen portemonnee: als je niet zo vaak gebruik maakt van je (tweede) auto, dan kan dit heel veel geld schelen, de afschrijving, verzekering, belasting en onderhoud!
  • Het scheelt veel parkeerplaatsen in de buurt, dus de straat krijgt meer ruimte (en groen?).
  • Het is ook nog eens minder milieu belastend.
  • Voor diegene die geen eigen auto hebben en nu afhankelijk zijn van het zeer beperkte openbaar vervoer in Reeuwijk-Dorp
  • En leuk voor Reeuwijk-Dorp: een extra voorziening erbij waarvan iedereen die wil, gebruik van kan maken, waarmee je comfortabel op reis kan.

Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied ondersteunt dit initiatief. Jeroen van Leeuwen wil zich inzetten om het autodelen van de grond te krijgen in Reeuwijk-Dorp. Wil je eerst meer informatie over dit nieuwe concept autodelen dan kun je bij hem terecht. Door je aan te melden verplicht je je nog nergens toe, maar verzamelen we hierdoor wél genoeg belangstelling om dit op te starten. Stuur een mailtje naar: jeroenvanleeuwen780@gmail.com

Wij houden je op de hoogte van het vervolg. Bij genoeg belangstelling nodigen wij een aanbieder uit om elektrische deelauto’s te plaatsen in Reeuwijk-Dorp en de gemeente om versneld laadpalen neer te zetten voor deze auto’s. Als jij een suggestie hebt voor de meest logische plek, laat het dat dan ook weten.

Mocht je het alvast een keer uit willen proberen Greenwheels heeft een auto bij de hefbrug staan in Boskoop, Snappcar heeft al een auto op Reesveld staan in Reeuwijk-Dorp of kijk op ritjeweg.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.