Werk aan Kerkweg stil gelegd

Nanette Kalisvaart Wegwerkzaamheden Leave a Comment

Wij ontvingen dit persbericht:

Maandag 4 april 2022

Werk aan Kerkweg stil gelegd

De werkzaamheden aan de Kerkweg, tussen Reeuwijk-Dorp en Tempel, zijn op last van de Omgevingsdienst tijdelijk stil gelegd. Pas na het broedseizoen, vanaf 21 juni, mag er weer verder gewerkt worden.

Voorafgaand is er gedegen onderzoek gedaan naar wat er wel en niet zou kunnen, gezien het weidevogelgebied waar de Kerkweg in ligt. In de planning was al opgenomen dat er gedurende het broedseizoen niet gewerkt zou worden op het middelste deel van de Kerkweg. Nu wordt echter geëist dat de rust voor het hele traject van de Kerkweg in acht wordt genomen. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid stelt dat onvoldoende is aangetoond dat de werkzaamheden aan de uiteinden van de Kerkweg de weidevogels niet verstoren. Daarom heeft zij een verbod opgelegd op de uitvoering van de klus, tot het einde van het broedseizoen op 21 juni 2022.

 

Vertraging

Dit betekent dat de werkzaamheden vertraging oplopen. De aannemer heeft samen met de gemeente een nieuwe planning gemaakt. Zoals het er nu uitziet wordt het groot onderhoud aan de Kerkweg eind september afgerond. Dan is het fietspad verbreed en is de weg met lichtgewicht wegfundering – met glasschuim – opgehoogd.

 

Ondertussen

Hoewel het niet soepel rijdt, wordt de rijweg, met naastgelegen fietspad, tussen nu en 21 juni  weer opengesteld voor verkeer. Fietsers mogen waar en wanneer mogelijk zowel op de weg als op het fietspad fietsen. Het fietspad is berijdbaar gemaakt met rijplaten. Vanwege de veiligheid van de fietsers geldt er een tijdelijke maximumsnelheid voor al het verkeer van 30 km per uur.

Geef een antwoord