Webinar Dorpsteam leuker dan avondje TV kijken

Nanette Kalisvaart Dorpsteam Leave a Comment

“Leuker dan een avondje TV kijken” liet een deelnemer aan de webinar van Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied naderhand weten. Een mooi compliment!
Het Dorpsteam had afgelopen donderdagavond 25 maart een webinar georganiseerd om de concept Dorpsvisie 2020 – 2030 aan de inwoners te presenteren en ze de gelegenheid te geven erop te reageren.

Hoe is de Dorpsvisie tot stand gekomen
Er komen allerlei maatschappelijke veranderingen op ons af, zoals de vergrijzing, de energietransitie en de klimaateffecten. Met de Dorpsvisie probeert het Dorpsteam invloed uit te oefenen op het beleid van de gemeente wat op basis van al deze ontwikkelingen wordt gemaakt.
In 2020 is hiervoor een werkgroep Dorpsvisie in het leven geroepen, bestaande uit Dorpsteamleden en niet-Dorpsteamleden. Het oorspronkelijke plan was om in oktober 2020 tijdens de jaarlijkse openbare vergadering over dit onderwerp met inwoners in gesprek te gaan en informatie op te halen, maar deze ging vanwege corona helaas niet door. Er moest dus een alternatief worden bedacht. Door het houden van twee enquêtes kon al de nodige informatie worden gekregen. Daarmee is een concept Dorpsvisie gemaakt.

Webinar
Omdat je met alleen schriftelijke enquêtes toch wat nuance kunt missen, maar je in deze tijd niet met een groep mensen bijeen kunt komen om met elkaar te discussiëren, besloten we als Dorpsteam als tussenoplossing een webinar te organiseren. Hiervoor konden we gelukkig coronaproof gebruik maken van faciliteiten van de gemeente. Donderdagavond 25 maart was het zover en is de concept Dorpsvisie 2020 -2030 door de werkgroepleden, vanuit de raadzaal in het gemeentehuis, gepresenteerd. Dat gebeurde aan de hand van zes gedefinieerde thema’s: winkelaanbod, wonen, groene omgeving, verkeer, samenleven en duurzaamheid. Zo’n 75 inwoners hebben het webinar bijgewoond en konden hun mening over de thema’s geven en eventueel aanvullende vragen stellen.

Hoe nu verder
Het Dorpsteam verwerkt alle input uit de webinar en maakt vervolgens een definitieve versie van de Dorpsvisie. Deze krijgen de inwoners t.z.t. in de brievenbus. Daarnaast zal het worden aangeboden aan de gemeente. Vragen die tijdens de webinar zijn gesteld, maar niet op de avond zelf konden worden beantwoord, zullen via de mail of via de website worden beantwoord.

Heb je het webinar gemist en wil je toch nog graag iets vragen/opmerkingen, mail dan naar communicatie@dorpsteamreeuwijkdorp.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.