Stand van zaken Reewal update 29 november

Ibolya Spierdijk Geen categorie Leave a Comment

Op vrijdag 29 november ontvingen we een update van de gemeente over de voortgang van de resterende werkzaamheden aan de Reewal. Deze update bevat ook antwoorden op de vragen over de paaltjes, kattenogen en belijning die het Dorpsteam heeft gesteld tijdens de vergadering met de gemeente op 21 november.

Parkeerplaatsen

De parkeerplaatsen langs de Reewal bij huisnummer 25 t/m 31 zijn inmiddels opgehaald en opnieuw bestraat. Tijdens de uitvoering is gebleken dat het aanbrengen van lijngoten een betere oplossing is voor het afvoeren van het water. De lijngoten zijn besteld en worden vanaf aanstaande maandag geplaatst.

Uitwijkplaatsen

Op 15 november heeft de gemeente een gesprek gevoerd met de aannemer. Tijdens dit gesprek is er aangegeven welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Na het betreffende gesprek heeft de gemeente een offerte ontvangen van de aannemer. Aanstaande maandag is er een vervolg overleg over de prijsvorming. Zodra de gemeente meer duidelijkheid heeft over de planning en fasering wordt dit mede gedeeld. 

Bermen

De keuze voor de paaltjes in de berm is nog niet gemaakt. Na de aanpassingen van de uitwijkplaatsen worden de paaltjes in de bermen aangebracht.

Verkeersborden

De verkeersborden met de aanduiding wegversmalling zijn reeds besteld en worden deze maand aangebracht.

Kattenogen.

De wegdekreflectoren bij de wegversmallingen zijn gecontroleerd door de gemeente. Er is gebleken dat een groot deel van de wegdekreflectoren niet meer aanwezig zijn. De gemeente gaat nu bij alle wegversmallingen 4 stuks glasbolreflectoren aanbrengen.

Belijning

Intern is nogmaals het verzoek gekomen om extra belijning aan te brengen bij de uitwijkplaatsen. Aangezien het aanbrengen van belijning afwijkt  van de huidige richtlijnen van de gemeente wordt dit verzoek neergelegd bij de werkgroep verkeer. De betreffende werkgroep komt 5 december bij elkaar en zodra wij vernemen wat het besluit is wordt u op de hoogte gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.