Logo Dorpsteam Reeuwijk Dorp

Nieuws en activiteiten van het Dorpsteam in mei 2023

Ibolya Spierdijk Dorpsteam Leave a Comment

Save the date!
Donderdagavond 5 oktober organiseert het Dorpsteam weer de jaarlijkse openbare vergadering. We zijn een mooi programma aan het samenstellen met onderwerpen waarvan we vanuit de Dorpsvisie weten dat veel inwoners ze interessant vinden. Zet de datum vast in uw agenda en houd ook onze website in de gaten! Meer informatie volgt op een later tijdstip.

Zon op land
Een aantal dorpsteamleden heeft de presentatie van de gemeente “Zon op land” op 25 mei bezocht. Het is onderdeel van een participatietraject om invulling te geven aan waar de gemeente zonnevelden wil toestaan op de ongebouwde omgeving. De gemeente wilde in gesprek met inwoners over onder welke voorwaarden dit kan, en ook specifiek kijken naar welke dingen ze mee moeten nemen voor de zoekgebieden rond Reeuwijk-Dorp. Twee weken van tevoren ontvingen we als Dorpsteam hiervoor de aankondiging (zonder inhoudelijke informatie) en konden we eventueel dingen meegeven waar de gemeente rekening mee kan houden. We werden hier nogal door verrast omdat we niet eerder signalen hadden gekregen dat dit zou gaan spelen. Op de avond zelf is aangegeven dat uit de Dorpsvisie blijkt dat veel mensen geen voorstander zijn van zonnevelden in de omgeving.

Diversen
Soms lijkt het alsof er weinig gebeurt in het Dorpsteam. Toch zijn we dan vaak druk bezig met zaken monitoren of zaken uitzoeken. Daar gaat vaak de nodige tijd in zitten, terwijl er op dat moment geen nieuws te melden is. Ook zijn we momenteel bezig om onszelf te reorganiseren na enkele jaren voorzitterloos gewerkt te hebben. Binnenkort gaat hier verandering in komen en hopen we weer wat efficiënter te kunnen gaan werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.