Logo Dorpsteam Reeuwijk Dorp

Nieuws en activiteiten van het Dorpsteam in januari 2023

Ibolya Spierdijk Dorpsteam Leave a Comment

  • Woensdag 25 januari heeft het Dorpsteam de uitslag van de enquête over de behoefte aan betaalbare starterswoningen in ons gebied aan de burgemeester aangeboden tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Om de urgentie extra te benadrukken waren hierbij ook twee “starters” aanwezig die de enquête hadden ingevuld.
    Bij bouwprojecten worden tegenwoordig vaak weinig en vooral dure huizen gebouwd. Dit heeft als effect dat er mensen van buiten ons gebied hier naar toe verhuizen, waar wij op zich niet op tegen zijn. Een ander effect hiervan is dat jongeren die hier zijn opgegroeid en hier zouden willen blijven wonen, niet in staat zijn om een huis te kopen en noodgedwongen uit het gebied verhuizen. Daar zijn wij op tegen. Wij willen dat als er woningen gebouwd worden, deze voor verschillende doelgroepen worden gebouwd.
    Bij twee evenementen hebben 120 jongeren hierover hun stem laten horen. Van hen was 55,8% tussen de 18 en 25 jaar. 75,8% zou graag in dit gebied een eengezinswoning willen hebben. Voor 26,7% speelt dit binnen al 1 jaar en voor 39,2% tussen 1 en 3 jaar. We hopen dat de gemeente naar aanleiding van onze actie bij bouwprojecten invloed gaat uitoefenen op het aantal woningen wat gebouwd gaat worden. De kans is dan groot dat er meer goedkopere woningen gebouwd gaan worden in plaats van weinig maar dure woningen. Welk type woningen gebouwd worden wordt door de projectontwikkelaar bepaald.
    We hebben als Dorpsteam gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om dit als zienswijze op de ontwerp Huisvestingsverordening 2023 in te dienen.
    Kijk via Facebook of YouTube naar het filmpje.
  • Één van de werkgroepen, die naar aanleiding van de Dorpsvisie is gestart en die wel van de grond is gekomen, is de werkgroep winkelaanbod. Die heeft inmiddels voldoende vrijwilligers geworven om te gaan onderzoeken of het buurtsuperconcept wat al zes jaar succesvol in Polsbroek in bedrijf is, ook in Reeuwijk-Dorp kans van slagen zou hebben. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.