Highlights bestuursvergadering met gemeente op 28-5

Maandagavond 28 mei was de bestuursvergadering met de gemeente. Elk wijkteam heeft een “eigen” wijkwethouder die deze vergadering bijwoont. Diverse teams hebben nu een andere wijkwethouder, maar onze wijkwethouder is wederom burgemeester Christiaan van der Kamp. Hieronder volgen de highlights van de vergadering:

 • De financiering voor glasvezel in het buitengebied is rond. Op 15 mei heeft de Rekam in Amicitia een informatieavond gehouden en de opkomst was hoog. De Rekam heeft een informatiebrief naar bewoners gestuurd en ook verschillende providers hebben of gaan bewoners van informatie voorzien. Op 15 juli is de deadline voor de inschrijving. Er is veel interesse, maar net als voor Reeuwijk-Dorp geldt dat er voldoende aanmeldingen moeten zijn voordat er daadwerkelijk glasvezel kan worden aangelegd. Met alleen interesse tonen komen we er niet, schrijf u dus ook in als u in aanmerking wilt komen voor een glasvezelaansluiting!
 • De opknapbeurt van het Kaagplein kwam niet goed van de grond door wrijving tussen de projectleider en RVC. Het dorpsteam heeft geprobeerd te bemiddelen en inmiddels is het plan op enkele kleine zaken na afgerond en kan de opknapbeurt binnenkort beginnen. Ook de oversteekplaats bij Kaagjesland zal dan worden gerealiseerd. We hebben de gemeente gevraagd om meteen ook de aanpassingen van de dorpsingang uit de schouw mee te nemen tijdens de werkzaamheden.
 • We hebben bij de gemeente geïnformeerd naar de realisatie van de openstaande punten van de Reewal en zijn in afwachting van antwoord.
 • De werkgroep rondweg/verkeerscirculatie heeft een eerste overleg gehad met de gemeente. Op 18 juni zal een vervolgoverleg plaatsvinden.
 • Er zijn door bewoners diverse ideeën geopperd voor de besteding van het zogenaamde Motie 4-budget, zoals:
  • Reanimatiecursussen voor iedereen (een gepensioneerde instructeur heeft aangeboden cursus te geven) en voldoende AED’s  voor de 6 minuten dekking.
  • Het wandelpad herstellen vanuit het verre verleden, de Uytweg (uit 1700) tussen de Oud Reeuwijkse en Oud Bodegraafse weg.
  • Alternatieve invulling voor het stukje grasveld tussen de kerk en de dr. Marga klompéhof.

We hebben nog geen keuze gemaakt, maar als u nog andere ideeën heeft (geen zaken die de infrastructuur betreffen), kunt u het nog melden door een reactie te geven op dit bericht.

Geef een reactie

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief