Glasvezel in het buitengebied? Grijp uw kans! Informatieavond 26 juni in Amicitia.

We worden steeds afhankelijker van een goede internetverbinding. Dat geldt voor particulieren die  bijvoorbeeld thuiswerken of schoolgaande of studerende kinderen hebben, maar helemaal voor ondernemers waarbij een slecht werkende internetverbinding vaak direct ingrijpt op de bedrijfsvoering. Reeuwijk-Dorp is vorig jaar voorzien van glasvezel. Een glasvezelverbinding geeft stabiel internet, maar de aanleg ervan is buiten een stad/dorp een erg dure aangelegenheid en leek daarom voor het buitengebied rondom Reeuwijk-Dorp op korte termijn niet haalbaar.

Door de niet aflatende inzet van enkele ondernemers en een lid van Dorpsteam Reeuwijk-Dorp Tempel en buitengebied, kan glasvezel in dit gebied nu toch worden gerealiseerd! Een groot deel van het benodigde bedrag is afkomstig van de VORT (verenigde ondernemers Reeuwijk-Dorp, Tempel en Randenburg). Tijdens de oprichtingsvergadering van de VORT op
22-11-2017, is besloten 50% van het jaarbudget voor de periode 2017 – 2021 te bestemmen voor de versnelde aanleg van glasvezel in het buitengebied. Het resterende bedrag is afkomstig van investeringen van diverse bedrijven, organisaties en de gemeente (waaronder Rekam, LTO, Edelman B.V. en het Gemeentebrede Fonds).

De aanpak van dit project loopt via vraagbundeling en is vergelijkbaar met die voor Reeuwijk-Dorp vorig jaar. Voor de vraagbundeling geldt een minimum aantal nieuwe aansluitingen, dat wil zeggen glasvezelaansluitingen waarbij een abonnement op het Rekam-netwerk wordt aangevraagd waarin minimaal de dienst internet is opgenomen. Huidige coax-aansluitingen waarop nu al de dienst internet wordt afgenomen tellen niet mee.
Ook enkele locaties die niet binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vallen (Middelburgseweg Boskoop,  Middelburgseweg Waddinxveen en Warmoeskade Boskoop) kunnen meeliften op dit project.
Naast de abonnementskosten betalen bedrijven/particulieren eenmalig een vastrechttarief. Gezien de investering van bovengenoemde partijen is het vastrechttarief voor dit project relatief laag. De hoogte kan overigens per aansluiting verschillen en hangt af van de locatie (wel of niet binnen gemeente Bodegraven-Reeuwijk) en of men al een bestaande coax-aansluiting van Rekam heeft.

Als er voldoende aanmeldingen zijn zal de aanleg vanaf medio november dit jaar plaatsvinden en zal in de eerste helft van 2019 alles gerealiseerd zijn is de planning. Daarna is er overigens ook nog de mogelijkheid om een glasvezelaansluiting te krijgen. De vastrechttarieven zijn dan echter een veelvoud hoger en bestaande coax-aansluitingen krijgen dan geen korting meer.
Bij te weinig aanmeldingen gaat het project niet door en is het onduidelijk wanneer in dit gebied glasvezel aangelegd zal worden.

Heeft u interesse, maar wilt u meer informatie of twijfelt u nog, kom dan naar de informatieavond in Amicitia (Dorpsweg 32, Reeuwijk-Dorp) op dinsdag 26 juni. De zaal is vanaf 18:30 uur open.
Meer informatie over de pakketten die diverse providers aanbieden vindt u op de website:  https://rekamverbindt.nl/particulier-aanbod/

Wacht niet te lang met het maken van een keuze, de deadline voor de inschrijving is 15 juli!

 

1 Reactie op Glasvezel in het buitengebied? Grijp uw kans! Informatieavond 26 juni in Amicitia.

  • Mark Rotteveel schreef:

    Dank voor bovenstaand bericht! Misschien is het goed om in het bericht te melden waar men zich kan aanmelden.

Geef een reactie

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief