Donderdag 18 mei inloopavond in Amicitia over onderhoud Nieuwdorperweg

Van de week ontvingen we onderstaande informatie van de gemeente over een inloopavond m.b.t. onderhoud wat gepleegd gaat worden aan de Nieuwdorperweg:

De Nieuwdorperweg tussen de Reeuwijkse Randweg en Kerkweg in Reeuwijk is toe aan onderhoud. Gezien het gemeentelijk beleid voor kwetsbare C-wegen (dit zijn wegen met een breedte- en gewichtsbeperking) is het voorstel om naast het onderhoud plegen ook betere (en extra) herkenbare passeerplaatsen te realiseren. De bestaande breedte van de rijbaan wordt behouden. Ook wordt voorgesteld om extra beplanting te plaatsen om bermschade terug te dringen en wordt de bewegwijzering aangepast om de verkeersbewegingen te verlagen op dit gedeelte Nieuwdorperweg. Om het (doorgaand) verkeer zoveel mogelijk te weren, en hiermee de verkeersveiligheid te vergroten, is het voorstel om ook de uitstraling van de rijbaan aan te passen. Om deze uitstraling te ervaren wordt binnenkort een proefstuk met verschillende slijtlagen aangebracht ter hoogte van huisnummer 20 en 24. Op deze manier hopen we ervaring op te doen, zowel technisch als ervaring van weggebruikers. Gezien de beperkte breedte van de weg willen we zoveel mogelijk een landelijke uitstraling geven aan de weg om de plek voor fietsers op de rijbaan beter te waarborgen en de snelheid te verlagen om de verkeersveiligheid voor fietsers te vergroten.

Inloopavond

Met een delegatie van het dorpsteam Reeuwijk-Dorp is de Nieuwdorperweg bezocht en is vervolgens met elkaar een ontwerp opgesteld. Over het ontwerp en de voorgestelde maatregelen wil het college u graag informeren door het houden van een inloopavond.

Op donderdag 18 mei wordt u uitgenodigd voor een inloopavond in Amicitia (Dorpsweg 32 in Reeuwijk Dorp) van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Op die avond heeft u gelegenheid tot het stellen van vragen of kunt u nader uitleg krijgen over het voorgestelde ontwerp door medewerkers van de gemeente en het dorpsteam Reeuwijk-Dorp. Ook als u niet in de gelegenheid bent om naar de inloopavond te gaan kunt u vragen en reacties kenbaar maken. Het ontwerp is vanaf 19 mei 2017 in te zien via de gemeentelijke website en de website van het dorpsteam: http://www.dorpenwijk.nl/reeuwijk-dorp/ Ook treft u hier meer informatie over het vervolg.

2017-05-12_-_ontwerp_nieuwdorperweg_bewonersavond_blad1 (1)

2017-05-12_-_ontwerp_nieuwdorperweg_bewonersavond_blad2

rondweg

Contactpersoon: Dolf Roodenburg. U kunt hem bereiken via telefoonnummer (0172) 522 522 of via zijn e-mailadres droodenburg@bodegraven-reeuwijk.nl

 

4 Reacties op Donderdag 18 mei inloopavond in Amicitia over onderhoud Nieuwdorperweg

 • Ellen schreef:

  Zou het mogelijk zijn om trekkers die breder en zwaarder dan een C-weg als deze aankan, te weren?
  Enkele dagen geleden zijn de kanten van de weg aangevuld met aarde. Dezelfde dag was de boel finaal platgereden door zo te zien zeer brede banden.
  Hoe de weg ook ingericht zal gaan worden, zolang er van die enorme bakbeesten over de weg blijven rijden, blijven de kanten niet lang heel, vrees ik..

 • Ellen schreef:

  Aanvulling: Dit geldt overigens ook voor vrachtwagens.

 • Ibolya Spierdijk schreef:

  Ik hoop dat jullie deze reacties hebben ingebracht tijdens de inloopavond…

Geef een reactie

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Berichtenarchief