Nieuwsbrief HartVeiligWonen

 

Beste burgerhulpverlener,

Wist u dat we op dit moment:

  • Meer dan 60.000 actieve burgerhulpverleners hebben?
  • Ruim 2.500 beschikbare AED’s in ons systeem hebben?
  • Meer dan 23.000 reanimatiemeldingen hebben verwerkt?
  • Dat u ervoor zorgt dat ontzettend veel mensen Hartveilig wonen!?

Ontzettend mooi om te merken dat u samen met alle andere burgerhulpverleners zich iedere keer inzet en paraat bent als u een reanimatiemelding ontvangt. En wij zijn u daar heel dankbaar voor! In deze nieuwsbrief geven we u een nieuwsupdate en brengen we u op de hoogte over de ontwikkelingen binnen HartveiligWonen.

Niet-reanimerenpenning

De laatste tijd is de niet-reanimerenpenning meer in het nieuws. Bij burgerhulpverleners levert dit regelmatig de vraag op: “Hoe moet ik hierop handelen?” Hierbij de uitleg. Als u ziet dat een slachtoffer een niet-reanimerenpenning draagt (of iets in een andere vorm, bijv. een tattoo) dan mag u zelf de afweging maken om te stoppen met reanimeren of om verder te gaan. Als burgerhulpverlener kunt hier dus nóóit een verkeerde keuze in maken en de keuze die u maakt, zal nooit strafbaar zijn.                                        

Annemiek van Dijk redde met reanimatie leven van echtgenoot Wilco

Ondernemer Wilco van Dijk (46) voelde zich niet helemaal fit en ging eventjes op de bank liggen. Precies op het moment toen echtgenote Annemieke even kwam kijken hoe het ging, kreeg hij een hartstilstand. Er was een AED op het bedrijf en Annemiek kan reanimeren. Zij redde het leven van haar man, drie maanden na het voorval kon hij voorzichtig weer beginnen met werken.

‘Je denkt niet na, je reanimeert. Pas later kwam het besef’

Vraag van de maand

Vraag van de maand: wat moet ik doen met een AED na een inzet?

Als u een AED heeft opgehaald, is het de bedoeling dat u deze na de inzet weer terugbrengt naar de locatie waar u deze heeft opgehaald. Als de AED is ingezet, is het fijn als u ons dit laat weten via info@hartveiligwonen.nl. Ook de AED-beheerder heeft een bericht gehad dat de AED (mogelijk) is ingezet, maar we horen graag of een AED is ingezet, zodat we altijd weten welke AED’s wel en niet inzetbaar zijn. Is de AED niet gebruikt? Dan mag u de AED terughangen en hoeft u verder geen actie te ondernemen.

Bekijk deze nieuwsbrief online

Geef een reactie