Keuze uit minst slechte overlaadlocaties

Om transportbedrijven die gebruik maken van grote vrachtwagens die het plassengebied niet in mogen tegemoet te komen, wil de gemeente overslaglocaties inrichten. Een loswal om het transport over water mogelijk te maken en een overslag op bedrijventerrein Zoutman voor transport over de weg.

Na lang zoeken heeft wethouder Kees Oskam twee locaties voor een loswal aan de Zoutmansweg gevonden voor overslag op een varend ponton en twee voor overslag op kleine vrachtwagens op bedrijventerrein Zoutman. De locatie aan de Van Leeuwenhoekstraat is al eerder afgewezen door de gemeenteraad maar wordt nu toch weer opnieuw voorgelegd. De andere locatie is bij het vrachtwagenparkeerterrein maar de inrichting ervan kost 60.000 euro meer. Omdat bedrijventerrein Zoutman wordt verplaatst, zijn beide locaties tijdelijk voor circa 10 jaar.

De beide locaties voor een loswal liggen aan de Zoutmansweg, een in de bocht bij Vergeer en een iets verderop richting Gouda. De locatie iets verderop richting Gouda is tegenover huisnummer 88 en heeft de voorkeur van het college. De Breevaart zal voor een deel gedempt moeten worden en om op de loswal te komen moeten vrachtwagens het fietspad oversteken. Het voorstel wordt 7 april besproken in de commissie Ruimte.

Wethouder Kees Oskam zegt dat er naast deze locaties geen andere opties meer zijn. Wanneer de gemeenteraad de locaties afwijst zal er weer overgeladen moeten worden in de woonwijk.

 

Comments 2

Geef een reactie