De Mobiele Milieustraat

Binnenkort weer in het dorp: de Mobiele Milieustraat

Deze maand staat de Mobiele Milieustraat weer in de verschillende dorpen van onze gemeente. U kunt er terecht voor het gratis inleveren van klein grof huishoudelijk afval.

Na het succes eerder dit jaar komt de verplaatsbare afvalunit van Cyclus weer naar Bodegraven-Reeuwijk. U kunt er kleine beetjes afval inleveren dat niet bij het restafval hoort, maar dat u normaal gesproken naar de milieustraat moet brengen. Denk hierbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn of een laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenpotjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u inlevert, moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

U vindt de Mobiele Milieustraat hier:

  • Bodegraven, bij de Duurzaamheidsmarkt Raadhuisplein: zaterdag 9 september 11 – 15 uur
  • Waarder, bij de Huiskamer van Waarder: woensdag 20 september 12 – 13.30 uur
  • Driebruggen bij de Hersteld Hervormde Kerk: woensdag 20 september 14 – 15.30 uur
  • Reeuwijk-Brug, bij zalencentrum De Brug: zaterdag 23 september 8.30 – 11.30 uur
  • Nieuwerbrug, bij het Wierickehuis: zaterdag 23 september 12 – 13:30 uur
  • Reeuwijk-Dorp, bij Vergeer Holland: zaterdag 23 september 14 – 15.30 uur

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren.

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De gemeente biedt u de Mobiele Milieustraat van Cyclus aan. Dorps- en wijkteams helpen mee om de acties een succes te maken. Zij houden de buurt namelijk ook graag schoon!

Meer informatie over de Mobiele Milieustraat vindt u in de Cyclus afval-app of op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat.

Geef een reactie