De Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat komt elke 3 maanden bij u in de buurt

Dit jaar staat de Mobiele Milieustraat elk kwartaal in de verschillende dorpen van onze gemeente. U kunt er terecht voor het gratis inleveren van klein grof huishoudelijk afval.

De verplaatsbare afvalunit van Cyclus is een succes. Inwoners zijn er blij mee. Dit jaar komt de Mobiele Milieustraat elk kwartaal bij u in de buurt. U kunt er kleine beetjes afval inleveren dat niet bij het restafval hoort, maar dat u normaal gesproken naar de milieustraat moet brengen. Denk hierbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn of een laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenpotjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u inlevert, moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

Het 1e kwartaal vindt u de Mobiele Milieustraat hier:

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren.

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Jaarplanning

De datums voor de volgende kwartalen kunt u hier vinden: Jaarplanning Mobiele Milieustraat 2024

Meer informatie

De gemeente biedt u de Mobiele Milieustraat van Cyclus aan. Meer informatie over de Mobiele Milieustraat vindt u in de Cyclus afval-app of op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat.

 

 

 

Geef een reactie