Verslag Opschoondag 2024 Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied

Ibolya Spierdijk Dorpsteam


Ondanks de dreigende wolken bleef het beide dagen tijdens het opschonen droog. Op de vrijdagmiddag gingen alle kinderen van onze basisschool De Bron op pad. Zij bleven veilig binnen de bebouwde kom en gingen er fanatiek tegen aan. Zelfs de kleinste stukjes werden opgepakt. Zelfs een pad werd levend uit een put bevrijd. De zakken kwamen goed gevuld terug bij de aanhangwagen.

Zaterdagochtend gingen de volwassenen met 3 teams Tempel en het buitengebied in. Het hele gebied werd uitgekamd, maar de zakken kwamen matig gevuld terug. Teleurstellend? Absoluut niet. Een beter resultaat hadden we niet kunnen hebben. Trouwe opschoners hadden het werk al gedaan. Heerlijk dat we daardoor alle dagen van een schone omgeving kunnen genieten en niet alleen de dag na Opschoondag. Bij deze willen we al die trouwe opschoners hartelijke bedanken. Jullie inzet wordt zeer gewaardeerd.

Wil je ook opschoner worden of ben je dat al? Je kunt via de gemeente grijpstok, handschoenen, ring en/of zakken gratis krijgen. Je kunt het ook bestellen bij het dorpsteam via info@dorpsteamreeuwijkdorp.nl (niet alleen voor bestellen, maar ook voor vragen over opschonen in bredere zin)

Team Opschoondag/Dorpsteam,
Dirk Vergeer, Ellen Fons en Inge Neeft

Contactpersoon van de gemeente is:
Karin Aartman – Team Leefomgeving – 0172-522522