Uitnodiging 24 januari 19.30 We vegen de vloer aan met zwerfafval!

Uitnodiging 24 januari 19:30, Landal  De Reeuwijkse Plassen

Samen vegen! We vegen de vloer aan met zwerfafval!

Overal in Nederland gaan op zaterdag 23 maart 2019 mensen aan de slag om hun omgeving een stukje schoner te maken tijdens de Nationale Opschoondag. Ieder initiatief, groot en klein, deelt mee in het succes van deze dag. Met de Zwerfafvalchallenge willen wij er vanuit Bodegraven-Reeuwijk een unieke actie aan toevoegen. 

Afgelopen augustus organiseerde Burgerinitiatief Reeuwijk met een aantal enthousiaste vrijwilligers, ondernemingen en medewerkers van de gemeente de Zwerfafvalchallenge. Een grote groep kinderen gingen samen met onze dorpsschoonmaker Henri van Heffen het zwerfafval in het Reeuwijkse Hout te lijf. Met elkaar haalden ze in slechts 45 minuten ruim veertien kilo zwerfafval uit de natuur!

Na het succes van de vorige keer en het enthousiasme dat dit teweeg bracht kunnen we het natuurlijk niet bij één keer laten! Daarom willen we het tijdens de Nationale Opschoondag nog een keer doen, maar dan net een beetje anders. We willen het dit keer gaan doen met en voor elkaar. Hoe we dit precies willen doen leggen we graag uit tijdens een bijeenkomst op donderdag 24 januari a.s.

Alle ideeën zijn welkom

Het is niet (!!) onze bedoeling dat we met z’n allen een idee van het B.I.R. gaan uitvoeren. Integendeel zelfs. We willen juist alle ideeën en initiatieven in jullie dorp en wijk in het zonnetje gaan zetten. Door alle acties onder één challenge te hangen kunnen we veel meer aandacht genereren voor alle mooie initiatieven die we hebben in onze gemeente. Maar daar willen we natuurlijk nog veel meer aan gaan toevoegen om het nog aantrekkelijker te gaan maken voor iedereen om mee te helpen samen de vloer aan te vegen met het zwerfafval in Bodegraven-Reeuwijk. Zoals de Zwerfafvalchallenge-wisselbokaal voor het leukste initiatief.

Bijeenkomst op 24 januari

Om het idee exact uit te leggen en jullie te inspireren nodigen we je graag uit om op 24 januari a.s. om met ons van gedachten te wisselen. We willen dit met elkaar vanuit alle dorpen en wijken in Bodegraven-Reeuwijk namelijk gaan aanpakken. Tijdens de avond zijn de landelijke organisatie Nederland Schoon, Rijkswaterstaat en een aantal medewerkers van onze gemeente aanwezig om te kijken waar en hoe ze ons hierin kunnen gaan ondersteunen.  

Datum, tijd en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 24 januari 2019 vanaf 19.30 uur bij Landal De Reeuwijkse Plassen (Verlengde Breevaart 3). De koffie staat dan voor je klaar en er is genoeg parkeergelegenheid.

Graag tot de 24ste januari a.s. (R.S.V.P.)

AnneMarie Visser

namens het Burgerinitiatief Reeuwijk

Tochtbrug Hortemansdijk/Lecksdijk

Er zijn onvolkomenheden geconstateerd aan de poort en het brugdek van de nieuwe Tochtbrug bij de Hortemansdijk/Lecksdijk.
Deze moeten worden hersteld. De brug blijft de komende tijd open voor autoverkeer met een tijdelijk vast brugdek.
Tijdens het herstel (wisseling/opbouw) zal de brug vermoedelijk 2 dagen niet gebruikt kunnen worden.  Niemand zal ‘op slot gezet’ worden, ook niet de bewoners van de Hortemansdijk.

U wordt tijdig nader geïnformeerd.
Heeft u nu vragen dan kunt u bellen met Ron Sluijs van de gemeente.

Werkzaamheden Zoetendijk / Hortemansdijk

Er is enige vertraging bij de start van de werkzaamheden aan de ophaalbrug bij de Hortemansdijk en de fietsbrug van de

Zoetendijk.  Naar verwachting starten deze werkzaamheden nu in de week van 14 of 21 januari a.s. Wij houden u op de hoogte.

22 december Wegafsluiting Nieuwenbroeksedijk van 8.00 tot 16.00 uur

In verband met werkzaamheden aan kabels en leidingen is de Nieuwenbroeksedijk op 22 december tussen 8.00 uur en 16.00 uur afgesloten.

Mooie Kerstdagen gewenst en een goed en gezond 2019!

Brugwerkzaamheden Zoetendijk/Hortemansdijk

Vanaf 23 december 2018 tot 7 januari 2019 is het gebied tijdelijk volledig opengesteld.

Vanaf 7 januari 2019 starten de werkzaamheden aan de twee bruggen bij de bocht Zoetendijk/Hortemansdijk.
– autoverkeer kan omrijden via de Zoetendijk, Korssendijk, Platteweg, Twaalfmorgen, Oukoopsedijk en vice versa
– fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de noodbrug

Om onnodig omrijden te voorkomen zijn de volgende maatregelen genomen:

SMALLE REE:
– tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Nieuwenbroeksedijk naar de Zoetendijk
– uitzondering: de bewoners van de Smalle Ree mogen in beide richtingen inrijden

OUDEWEG:
– slagboom wordt opengesteld voor de bewoners

PAKKETBEZORGING:
Verzoek om pakketten bij online bestellingen te laten bezorgen bij een afhaalpunt. Dit voorkomt schade aan de berm en het wegdek en onnodige voortuigbewegingen in het gebied.

Voor meer informatie:
De heer D. den Ouden 0172-522 522 of ddenouden@bodegraven-reeuwijk.nl

Korssendijk wegafsluiting vrijdag 14 december van 9.00 t/m 16.00 uur

Op vrijdag 14 december a.s. zal de Korssendijk van 9.00 uur t/m 16.00 uur afgesloten zijn in verband met het vervangen van masten (kabels en leidingen).

Vlag Sluipwijk

De vlag van sluipwijk, met het wapen van Sluipwijk is weer te krijgen bij de Watersnip (Rokende Turf) bij John van Gemeren. Gravenbroekseweg 154 te Reeuwijk.
Watersnip is bereikbaar op telefoonnummer (0182) 39 54 60 of via e-mail: post@watersnip.info

Wikipedia: Het wapen van Sluipwijk werd op 14 juli 1819 per besluit van de Hoge Raad van Adel verleend aan de Zuid-Hollandse gemeente Sluipwijk. Op 1 juli 1870 ging de gemeente op in Reeuwijk, waarmee het wapen van Sluipwijk kwam te vervallen. Het keerde terug in de onderste helft van het wapen van Reeuwijk uit 1871. Na toevoeging van Driebruggen werd het wapen gewijzigd en verdween het wapen van Sluipwijk uit het wapen. Op 1 januari 2011 is Reeuwijk gefuseerd met Bodegraven tot de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. In het wapen van Bodegraven-Reeuwijk zijn geen elementen overgenomen uit het wapen van Sluipwijk.
Overigens hangt het wapen nog wel in het gemeentehuis, daar is de vlag ook op gebaseerd.

Afsprakenlijst vergadering 24 mei 2018

Op 24 mei 2018 heeft een vergadering van het dorpsteam Sluipwijk/Plassengebied plaatsgevonden. U treft hier de afsprakenlijst aan.

Afscheid Magda Stolk

Gisteren namen we afscheid van Magda Stolk. Ze was jaren onze steun en toeverlaat, eerst als notulist, later ook het beheer van de website en het volledige secretariaat. Kortom we zullen haar missen.

Berichtenarchief

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 52 andere abonnees