Info uit dorpsteamvergadering 15 november 2018

Onderwerpen dorpsteamvergadering

Plassengebied d.d. 15 november 2018         

Onderwerp Afspraken/bijzonderheden                                        
Vervangen brughoofden Hortemansdijk en Zoetendijk De wethouder zal een afspraak maken voor een bijeenkomst met enkele bewoners van de Hortemansdijk. 2 brughoofden worden vervangen. Aanvoer van te zware materialen over het water bleek niet mogelijk, daarom wordt hiervoor zwaarder verkeer over de weg toegestaan.
Pilot bevorderen biodiversiteit Hortemansdijk Er wordt een pilot uitgevoerd, het streven is om die voor 19 mei af te ronden. Het wijkteam beteedt € 1.300,– aan een bank en een bijenhotel.  

 

 

Sloten schoonmaken Het op diepte houden van de sloten is voor rekening van de eigenaar. Berm en weg schoonhouden is voor rekening van de gemeente.
Dixie Hortemansdijk (locatie Antonio) Stichting Veen zal vanaf 1 januari 2019 de kosten van de Dixie niet meer betalen. De wethouder zoekt een oplossing hiervoor. Mogelijk in de vorm van een vaste toiletgroep, er wordt nog overleg gevoerd hierover.
Belijning van de wegen Oukoopsedijk heeft na het asfalteren geen nieuwe belijning meer. Er komt wel belijnng, type 1-3.
Wetgeving aangaande bermen Er komt een flyer met de do’s en don’ts. Te hoge en te brede heggen moeten door de eigenaren worden gesnoeid, obstakels moeten uit de berm worden gehaald. Bewoners moeten hierop worden geattendeerd.
Vogelbord Er komt een informatie bord over vogels bij de bank op de Lecksijk. Plaatsing begin 2019
Plaatsing AED’s Wordt besproken in de eerstvolgend vergadering
Palen voor eilandjes Eigenaren van eilandjes kunnen aangeven hoeveel m1 eilandoever ze hebben. De gemeente verstrekt de palen, het zetten moet door de eigenaren zelf betaald worden.

Berichtenarchief

Abonneer je op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 74 andere abonnees