afbeelding van stukje houten steiger met zwemtrap

Zwemsteiger gaat niet door

Weet je nog: een van de onderdelen in het plan voor de vernieuwing van het centrum van Nieuwerbrug betrof een zwemsteiger in de Oude Rijn. Een aantal van jullie had het onthouden en vroeg zich af waar de steiger bleef.

De bedoeling was dat het een lage en rolstoelvriendelijke steiger zou worden, geschikt voor meerdere doeleinden. Allereerst natuurlijk als zwemsteiger. Ook zouden vissers en kanoërs de steiger kunnen gebruiken.

De gemeente wel wil wel helpen met het maken van het plan en de vergunningaanvragen, maar de WIN moet zelf het geld bijeen brengen voor de aanleg van steiger, door bijvoorbeeld fondsen aan te schrijven of sponsoring. Wel wordt de gemeente verantwoordelijk voor het toekomstige onderhoud

In oktober hebben we allereerst aanwonenden gepolst op de Hoge Rijndijk en De Bree, omdat deze mensen in de directe omgeving van de geplande steiger wonen. Sommigen reageerden heel enthousiast en vonden het een goed en leuk plan. Maar precies evenveel aanwonenden hadden er kleine of grote bezwaren tegen en één wilde nog nadere informatie.

Wij vonden dit onvoldoende draagvlak en hebben besloten het plan, in ieder geval voor nu, te laten rusten. Gelukkig blijft de steiger in de Dubbele Wiericke wel bestaan en zwemmen in de Oude Rijn is natuurlijk ook mogelijk zonder zwemsteiger. Maar wie er toch nog mee aan de gang wil: duik erin!

Geef een reactie