Voortgang dorpsvisie

Zit er schot in de realisatie van de toekomstvisie voor Nieuwerbrug? Dat was de vraag tijdens de bewonersavond op 3 oktober 2017 in het Wierickehuis. De avond was georganiseerd door de gemeente en de WIN en was niet alleen bedoeld om te informeren, maar ook om te enthousiasmeren en te prikkelen.

Het werd voor alle partijen een geslaagde avond. Na een toelichting op het thema van de avond: “waar staan we – een jaar na indienen van de dorpsvisie?” – door wethouder Martien Kromwijk en Muriëlle Hermsen-Facon van de WIN, werden de diverse onderdelen op de agenda strak en met humor aan de zaal geserveerd door de gespreksleider, Pepijn van de Burgt. De ontwikkelingen voor o.a. verkeer, wonen, recreatie en toerisme en de natuurspeeltuin werden toegelicht en de bewoners lieten zich horen. Er was voldoende gelegenheid voor vragen, ideeën of een kritische noot. Door de Gemeente zijn concrete acties voor 2018 beloofd: de start van de bouw van een aantal woningbouwlocaties, de herinrichting van de Korte Waarder en de realisatie van de natuurspeeltuin. Twee sneltekenaars vertaalden de waardevolle inbreng op een humoristische wijze in een tekening. Deze prachtige tekening heeft nu een vaste plek gekregen in het Wierickehuis.


De betrokkenheid van de aanwezige wethouders, raadsleden en de diverse ambtenaren was groot. De gemeente heeft in het afgelopen jaar laten zien dat ze mee wil helpen, niet alleen met ideeën, maar ook door het beschikbaar stellen van budget om plannen op de langere termijn en in samenhang met elkaar uit te voeren. Want Nieuwerbruggers willen immers geen ad hoc oplossingen meer in het dorp. Daarom is het belangrijk om gemaakte afspraken door te zetten. Alle hulp van inwoners, tijdelijk of structureel, om mee te denken over de uitvoer op van diverse onderwerpen is daarbij van belang. Wilt u meedenken over de (bepaalde) ontwikkelingen in Nieuwerbrug? Laat dan een bericht achter op de contactpagina van deze site.

Geef een reactie

Berichtenarchief
Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 39 andere abonnees