Uitbreidingsplannen Woerden


De gemeente Woerden heeft de bewoners van Nieuwerbrug en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk overvallen met plannen voor een grote uitbreiding van het industrieterrein bij Verweij, en Francken en Wagensveld. De gemeente Woerden heeft namelijk extra ruimte nodig voor de lokale industrie. Het gaat eerst om een terrein van ongeveer 12 hectare, na 2025 kan dit nog veel meer worden.
Bij de plannen is inbegrepen dat de westelijke randweg tegen Nieuwerbrug aan komt te liggen door een brug te realiseren ter hoogte van De Gloeiende Spijker en de weg door te trekken via de Molendijk naar de rotonde bij de A12. Hoeveel extra verkeer gaat dit aantrekken? Wat gebeurt er met onze Tolbrug? Nog maar weinig Nieuwerbruggers weten hiervan. Bericht over een bewonersavond in Woerden (26 mrt jl) kwam veel te laat en ook de aankomende informatieavond was kennelijk niet voor Nieuwerbruggers bedoeld. De WIN is gaan praten en Nieuwerbrug is nu welkom op de bewonersavond over de aanleg van een nieuwe brug en het doortrekken naar de Molendijk
op 17 april, 19.30 uur in de Kruiskerk, Mesdagstraat 4 te Woerden. Ook voor Nieuwerbruggers dus.
De WIN heeft contact gezocht met de gemeente Bodegraven. De gemeente en de WIN hebben gezamenlijk een reactie naar de gemeente Woerden gestuurd.
Download hier de brief aan de gemeente Woerden
Download hier een persbericht van de gemeente Woerden over de plannen
De gemeente Woerden lijkt van plan om de Nieuwerbruggers te negeren. Daarom organiseert de WIN een bewonersprotest. Meer daarover binnenkort in de Nieuwsbrug en op deze site.

2 Reacties op Uitbreidingsplannen Woerden

 • R.Breedijk schreef:

  als woerden wil uitbreiden okee .Maar niet bij Nieuwerbrug
  Laat ons dorp een dorp blijven.
  Niet nog meer sluip verkeer.
  Rond om Woerden is nog plaats genoeg, maar niet onze kant uit.

 • Boris schreef:

  Compliment voor de inzet van de Win! Goede brief van de gemeente.

Geef een reactie

Berichtenarchief
Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 45 andere abonnees