AFGELAST!

Bericht van de organisatie: vrijwilligersevent afgelast!

Helaas zijn wij genoodzaakt om het vrijwilligersevent op 7 december te verplaatsen naar volgend jaar. Wél hebben wij voor dit jaar nog een alternatief om jullie vrijwilligersvacatures te promoten! Het zal je misschien opvallen: wat je hiervoor moet doen is bijna hetzelfde als de voorbereiding voor het vrijwilligersevent. Lees voor meer informatie verder:

Tijdens de decembermaand komt bij veel mensen de kerstgedachte naar boven, mensen willen iets goeds doen voor een ander. De SAM Vrijwilligerscentrale haakt in op deze gedachte: hoe fijn is het om iets goeds te doen voor een ander. Niet één keer, maar het hele jaar door middels vrijwilligerswerk! Om deze reden komen er de hele maand december op diverse locaties kerstslingers met vrijwilligersvacatures te hangen. Daarnaast bieden wij inwoners in december de mogelijkheid om de talentcheck te doen, een korte quiz waarmee je ontdekt welk vrijwilligerswerk bij jou past.

Promoot jullie vrijwilligersvacature! Maar hoe werkt dat?

 1. Voor 23 november: Lever op onderstaande wijze jullie vrijwilligersvacature aan bij de SAM Vrijwilligerscentrale
  Deze vacature komt op diverse locaties aan de kerstslinger te hangen

  1. Kies welke vorm jullie vacature krijgt: kerstbal, kerstster, kerstklok
  2. Zet hierin de titel van jullie vacature + afbeelding + een omschrijving van max. 5 regels
  3. Stuur de kerstbal/kerstster/kerstklok met vacature naar vrijwilligerscentrale@samvrijwilligers.nl 
 2. Voor 23 november: zet jullie vrijwilligersvacature op  www.samwelzijn.nl/vrijwilligerscentrale
  Inwoners kunnen vanaf 7 december digitaal de ‘talentcheck’ doen. Doormiddel van een korte quiz kunnen zij achterhalen welk vrijwilligerswerk bij hen past. De uitkomst hiervan is per persoon tussen de 1 en 3 vrijwilligersvacatures. Alleen vacatures die op de SAM website staan kunnen hierin mee worden genomen.
 3. Voor 19 november: Lever jullie logo aan via onderstaande link
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePaGwzR963p715WsBtLA6QxQdSveFgbvOyi4Lzvpo8Gsw6bg/viewform?usp=sf_link 
  Op 7 december, de nationale dag van de vrijwilliger, gaan we op diverse locaties waar kerstslingers hangen de straat op om met voorbijgangers in gesprek te gaan over vrijwilligerswerk. Hierbij delen wij flyers uit, op de achterkant daarvan plaatsen wij alle aangeleverde logo’s.
 4. Op 7 december: help mee met de promotie!
  Op 7 december, de nationale dag van de vrijwilligers, gaan we op diverse locaties waar kerstslingers hangen de straat op om met voorbijgangers in gesprek te gaan over vrijwilligerswerk. Lijkt het jou leuk om hieraan mee te helpen? Laat het weten via de volgende link: https://forms.gle/8GMCrsrN47M98MJr7 

Voor vragen kan je altijd bij mij terecht, met vriendelijke groet, Esmée Hensen, Sociaal Makelaar
Email: e.hensen@samwelzijn.nl  ; maandag t/m donderdag


Oorspronkelijk bericht:

illustratie: poster vrijwilligerseventIedereen die vrijwilligerswerk zoekt of al vrijwilligerswerk doet is welkom op hét Vrijwilligersevent van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Tijdens dit event kunnen jullie als vrijwilligersorganisatie nieuwe vrijwilligers werven én kunnen huidige vrijwilligers meedoen aan diverse workshops. Het Vrijwilligersevent is op 7 december van 15.00 tot 21.00u Bij SAM te Rijngaarde 1 in Bodegraven.

Vrijwilligersvacatures promoten op het Vrijwilligersevent?
Voor mensen die vrijwilligerswerk zoeken is het belangrijk dat zij weten wat voor vrijwilligerswerk er te doen is. Tijdens het vrijwilligersevent kun je jullie vrijwilligersvacatures promoten:

1. Er komen kerstbomen te staan waar jullie je vacature in kunnen hangen. Mensen die vrijwilligerswerk zoeken kunnen hier kijken welke vacatures er zijn. Hoe werkt dit?

 • Open een document met voorbeelden en kies welke vorm jullie vacature krijgt: kerstbal, kerstster, kerstklok
 • Zet hierin de titel van jullie vacature + afbeelding + een omschrijving van max. 5 regels
 • Print en knip de kerstbal/ster/klok met vacature uit
 • Hang de vacature op 7 december tussen 14.30 en 15.00 in de kerstboom
  (als dit niet uitkomt kan je de geprinte en uitgeknipte vacature op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 inleveren bij de balie van SAM te Rijngaarde)

2. Zet jullie vrijwilligersvacature vóór 23 november op www.samwelzijn.nl/vrijwilligerscentrale

 • Tijdens het vrijwilligersevent kunnen mensen die vrijwilligerswerk zoeken de ‘talentcheck’ doen. De uitkomst hiervan zijn per persoon 2 vrijwilligersvacatures. Alleen vacatures die op de SAM website staan kunnen hierin mee worden genomen.

3. Wees erbij!

 • De hele middag en avond lopen mensen die vrijwilligerswerk zoeken in en uit bij de KOFFIE2GO. Als je aanwezig bent bij de KOFFIE2GO van het Vrijwilligersevent kan je met hen in gesprek gaan. Bij de deur ligt een badge klaar die je zelf kan beschrijven, zodat voor anderen zichtbaar is bij welke organisatie jij hoort.

Wat kan je verder tijdens vrijwilligersevent verwachten?

 • KOFFIE2GO
  Dit is de ontmoetingsplaats van het Vrijwilligersevent. Hier worden alle vrijwilligersvacatures op een leuke en overzichtelijke manier gepresenteerd, kunnen mensen die vrijwilligerswerk zoeken en huidige vrijwilligers met elkaar in gesprek gaan en… Kan je natuurlijk een kopje koffie drinken! We proberen dit onderdeel zo laagdrempelig mogelijk te houden, je kan hier zo kort of lang blijven hangen als je wilt en het is voor jong en oud.
 • Talentcheck
  Mensen die vrijwilligerswerk zoeken kunnen de talentcheck doen. Door twee vragen te beantwoorden komen zij er achter welk vrijwilligerswerk bij hen past. De talentcheck gaat verwijzen naar vrijwilligersvacatures op de SAM website.
 • Workshops

Speciaal voor vrijwilligers worden er de hele middag en avond leuke maar ook veel interessante workshops georganiseerd. In totaal 9! Welke workshops dat zijn? Dat wordt later bekend gemaakt!

Zeg het voort!

Met elkaar kunnen we het Vrijwilligersevent tot een succes brengen. Wat daarvoor belangrijk is? Dat zoveel mogelijk mensen ervan op de hoogte zijn. Help ons daarmee door de volgende dingen te doen:

– Volg en deel het Vrijwilligersevent op Facebook via https://fb.me/e/OUrwaafQ
– Deel de link naar de website www.samwelzijn.nl/vrijwilligersevent
– Hang de poster op! Laat het weten als jullie dat willen doen, dan zorgen wij dat er voldoende posters komen.
Vragen? Stel ze gerust!

Met vriendelijke groet,
Esmée Hensen, Sociaal Makelaar

Adres:              Rijngaarde 1   2411 EV  Bodegraven
Email:               e.hensen@samwelzijn.nl
Tel.nr:               0172 – 614 500 / 06 – 47 56 54 48
Werkdagen:     Maandag t/m donderdag
SAVE THE DATE: 7 december Vrijwilligersevent!
Meer informatie via: www.samwelzijn.nl/vrijwilligersevent

Geef een reactie