Opstoppingen op de Hoge Rijndijk

slagboomOp woensdag 18 april was op de Hoge Rijndijk, net om de hoek bij de Graaf Lodewijkstraat richting Woerden, een heuse slagboom geplaatst. Deze slagboom ging alleen omhoog voor autobestuurders die een ontheffing hadden om tijdens de spitsuren hier te mogen rijden. Het was weer verbluffend te zien hoeveel sluipverkeer in één uur tijd zich niets aantrekt van de afsluiting. Nieuwerbruggers weten het allang maar voor de agenten en de boa’s was het een verrassing – ze hadden er hun handen vol aan. Ook de automobilisten die richting Woerden wilden mochten er zonder ontheffing echt niet door en moesten terug naar de snelweg of hun weg vervolgen via de tolbrug.
Na een vermanend woordje van de politie of boa trakteerde de WIN als troost op een lolly en een briefje met uitleg. Ruim 130 lolly’s in een uur tijd! Over het algemeen werd de actie sportief opgevat, en dat was nu ook de bedoeling. Maar dames en heren automobilisten opgelet: doorrijden tijdens de spits leverde nu nog tijdverlies, ergernis, een waarschuwing en een lolly op, maar de volgende keer zal het een bekeuring van €93,- zijn.

Deze actie was een samenwerking met de Veiligheidsdienst van de gemeente Bodegraven. Ieder wijkteam van de gemeente mocht in deze veiligheidsweek een item indienen waaraan de politie/ boa’s/ burgemeester zou meewerken. Andere wijkteams kozen bijvoorbeeld voor parkeren op de stoep of hondenpoep.

3 Reacties op Opstoppingen op de Hoge Rijndijk

 • Marleen Dam schreef:

  Goed bezig! Inderdaad kom ik, als ik op mijn fiets naar mijn werk ga, veel sluipverkeer tegen. Fijn dat de ogen geopend zijn. Benieuwd naar het vervolg

 • John schreef:

  Mooi initiatief om sluipverkeer tegen te gaan! Die geen die hier moeten wezen, moeten beschikken over een ontheffing vanuit de Gemeente wordt vermeldt. Hoe kom ik aan deze ontheffing? Voorwaarden? Kosten?

  Mijn inziens zou het voldoende moeten zijn dat je kan aantonen, Nieuwerbrugger te zijn. Kunnen wij hiervoor misschien ook het tolvignet voor inzetten?

 • Jan H schreef:

  Eigenlijk treurig dat je als Nieuwerbrugger een ontheffing moet kopen. Gelukkig is er sinds kort een alternatief richting Woerden, waardoor deze ergenis grotendeels weg zou moeten zijn.

Geef een reactie

Berichtenarchief
Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 45 andere abonnees