zeer veel flessen naast de glasbak

Nieuwerbrug steeds mooier

Nieuwerbrug wordt steeds mooier, maar dat gaat niet vanzelf. De foto geeft de situatie weer op 2e Pinksterdag. Toen was de glasbak al zeker anderhalve week propvol, en dan krijg je dit. Een dag later waren de flessen van de straat weg. Waarschijnlijk een Nieuwerbrugger met het juiste gemeenschapsgevoel – hulde! Want de gemeente was het kennelijk niet geweest*, de glasbak zat nog steeds tjokvol. Dus tegen de avond stonden er alweer flessen naast de bak. De afvalcontainer ernaast – ook een flinke tijd helemaal verstopt geweest – was onlangs nog wel geleegd. Dan zou je toch denken: ze weten ervan af, bij de gemeente…
*Rectificatie: er heeft zich inmiddels een ooggetuige gemeld die wist te vertellen dat de rol van de gemeente, zoals hierboven gesuggereerd, juist heel anders is geweest: het was wél iemand van de gemeente die de losse flessen van de straat heeft gehaald – hulde dus aan de gemeente hiervoor!
Dezelfde informant wist ook te vertellen dat er al diverse meldingen, kennelijk ook vanuit de gemeente, naar Cyclus zijn gegaan, maar dat daar geen passende actie uit is voortgekomen. En vandaag, 3 juni, nog steeds niet. De hoeveelheid los glaswerk naast de bak groeit alweer gestaag. Misschien kan de gemeente nu dan toch echt Cyclus eens flink bij de (f)les halen?

Geef een reactie