Leefomgeving II: de nabije toekomst = 2018

20170216_snelheidsmeterR

Op 16 februari 2017 werd de tweede bijeenkomst gehouden over het Onder­houds­plan Leefomgeving en Riolering van de gemeente voor de periode 2018-2022.

Op de eerste avond (14 oktober 2016) was gebleken dat het onderhoud en de staat van de wegen met 92% op de eerste plaats staat van de prioriteitenlijst van de bewoners van Nieuwerbrug, direct gevolgd door verkeersveiligheid met 87%. Deze keer moest de bijeenkomst in het Wierickehuis wedijveren met diverse andere evenementen elders in het dorp. De opkomst was dan ook beduidend lager dan bij de eerste keer. Maar degenen die aanwezig waren, deden volop aan de discussie mee.

De thema’s die in Nieuwerbrug spelen zijn al jaren bekend en kwamen ook nu weer allemaal op tafel. Drie nieuwigheden: we hebben goede hoop dat we onze inzet (liever een structurele aanpak die wat langer duurt dan lapwerk nu) kunnen verzilveren in de toekomstplannen van de gemeente; deze zomer komt een ‘stratenploeg’ langs en de inwoners van Nieuwerbrug kunnen aangeven waarmee die zich zou moeten bezighouden; en ten slotte: de gemeente heeft een snelheidsmeter/display ter beschikking gesteld, voor gebruik in ons dorp.

Zie voor alle bijzonderheden het hele verslag. Je kunt ook de presentatie van de WIN bekijken die bij de bijeenkomst op 16 februari is gegeven. Heeft die presentatie veel weg van onze Dorpsvisie? Da’s vast geen toeval :))

Geef een reactie

Berichtenarchief
Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 39 andere abonnees