Werklint Nieuwerbrug

Handtekeningenactie tussenstand: al 300!

De WIN is samen met enkele vrijwilligers bezig om handtekeningen op te halen voor een petitie aan de gemeente Woerden. In Woerden zelf zijn handtekeningen­acties geweest tegen de keuze voor andere uitbreidingslocaties, waardoor het Groene Lint plotseling erg in aanmerking zou kunnen komen. Daarom moet ook Nieuwerbrug van zich laten horen. We gaan langs bij zoveel mogelijk huizen en dat blijkt erg tijdrovend, maar ook een hele goede manier te zijn om erachter te komen hoe mensen erover denken – of er nog even over willen nadenken.
Wij zijn zelf niet enthousiast over de plannen van Woerden maar dat is niet belangrijk: we willen graag van de Nieuwerbruggers weten wat ze ervan vinden. Natuurlijk is het belangrijk dat er bedrijvigheid in de regio blijft of komt, maar dat is nog iets anders dan de blanco cheque die Woerden meent te hebben om uit te breiden zo het ze uitkomt. Niet iedereen is het met ons eens en dat mag natuurlijk, ook dat horen wij liever nu dan achteraf.
Vooralsnog hebben iets meer dan 300 mensen de petitie ondertekend. Daar staan tot nu toe enkele pertinente afwijzingen tegenover. In de Nieuwsbrug van eind juni vind je ook een stukje hierover. Zijn we nog niet langs geweest of wil je reageren – voor of tegen -, laat het ons weten door op deze site je reactie in te sturen. Er zijn al enkele reacties op de eerdere berichten over deze kwestie.

De tekst van de petitie vind je hier.

Woerden heeft een digitale nieuwsbrief over deze kwestie, dit zijn de links:
www.woerden.nl/inwoners/nieuws
www.woerden.nl/inwoners/nieuws/nieuwsbrief-onderzoek-schuifruimte
(hier kun je je op de nieuwsbrief abonneren).
nieuwsbrief-schuifruimte-gemeente-woerden (onderaan de brief vind je een mogelijkheid om te reageren).

De WIN en de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben eerder al in een brief gereageerd op de Woerdense plannen: brief aan de gemeente Woerden.
De WIN komt binnenkort met een petitie bij u langs.

Comments 1

Geef een reactie