illustratie bij enquête: luisterend oor

Enquête: jouw visie op duurzaamheid

aanvullende context: Van onze dorpsvisie is een aantal zaken al gerealiseerd: De Korte Waarder, de Hoge Rijndijk en het centrum zijn opgeknapt. Op de achterlaat locatie van Francken is de nieuwbouw gestart. De Wijde Wiericke is volop in ontwikkeling en de natuurspeeltuin is gerealiseerd. Een aantal zaken moet nog verder geregeld worden, zoals bijvoorbeeld het weren van het zware vrachtverkeer in Nieuwerbrug en het verminderen van het sluipverkeer en het afremmen van hardrijders.In 2017 hebben wij samen met jullie de dorpsvisie 2017-2027 samengesteld. De gemeente was daar enthousiast over en is ermee aan de slag gegaan. Het initiatief heeft bovendien navolging gekregen: alle overige kernen hebben inmiddels ook een dorpsvisie gemaakt.

Update: duurzaamheid
In de visie staat echter niets over duurzaamheid. Destijds stond dit onderwerp lang niet zo vol in de schijnwerper als nu. Duurzaamheid is in korte tijd een belangrijk maatschappelijk en politiek onderwerp geworden. De realisatie ervan zal verstrekkende gevolgen kunnen hebben en is aanleiding tot brede discussie en uiteenlopende standpunten.
Wij willen onze dorpsvisie graag op dit punt aanvullen met jullie meningen en ideeën. Daarom vragen wij, net als destijds, om een korte enquête over duurzaamheid in te vullen om te peilen hoe Nieuwerbruggers erover denken. Het is immers niet onze dorpsvisie, het is de visie van ons dorp. En dat we er iets mee kunnen bereiken is te zien aan het succes van de eerste dorpsvisie. Grijp daarom deze kans!

Destijds gingen we nog met papieren formulieren langs de deuren, nu is ook dat flink veranderd. Onderaan staat een QR-code. Als je deze scant met je mobiel of tablet dan kom je bij de start van de enquête. De QR-code bevat deze link: https://enquetes.pleio.nl/index.php/876426?lang=nl. Die kun je natuurlijk ook gebruiken (op een PC of laptop bijvoorbeeld). Het invullen van de vragen kan in ongeveer 5 à 10 minuten.

Privacy
De antwoorden worden anoniem verzonden, tenzij je er zelf voor kiest een emailadres of andere herkenbare gegevens in te vullen. De gegevens worden niet herleidbaar verwerkt door de WIN ten behoeve van de nieuwe dorpsvisie. Eventuele emailadressen worden na verwerking losgekoppeld.

Wij vragen je deze enquête vóór 10 februari in te vullen en danken je hartelijk voor je medewerking!

Geef een reactie