…en heel veel auto-onderdelen

zakken volRuim 20 energieke opruimers met hesjes, grijpers en zakken hebben op 23 maart, de nationale schoon­maak­dag, weer korte metten gemaakt met een bonte verzameling zwerfvuil in ons dorp: top! En er zat weer van alles bij: natuurlijk drinkpakjes en blikjes, plastic flesjes en heel veel doppen. Maar ook  sigaretten­peuken, plastic zakken, piepschuim, rietjes en heel veel glas – vooral in de speeltuin!
In de specialiteitencategorie een winkelmand, tochtstrippen, ijzeren banden, fietsbanden, een barbecuehoes, een stoel, restanten van een bed-ombouw, een vloerkleed, resten vuurwerk, oude lappen en een dweil, diverse handschoenen en heel veel auto-onderdelen (stukken bumper, autostrips). wethouder met taartOf we de diverse dode eenden ook tot zwerfvuil kunnen rekenen, daarover denken we nog na. Maar het blijft toch bizar dat er nog steeds types zijn die zonder blikken of blozen alles maar de natuur in smijten, waarna anderen het er dan weer uit moeten vissen.
De wethouder kwam even meedoen (top!) en bracht een taart mee, de gemeente kwam diezelfde ochtend nog het verzamelde afval ophalen (top!), en hele dorp is weer eventjes aan kant gemaakt. Het was bij elkaar gelukkig minder afval dan vorig jaar. Een trend? Laten we het hopen!

1 Reactie op …en heel veel auto-onderdelen

Geef een reactie

Berichtenarchief
Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 45 andere abonnees