Aanpak Korte Waarder: pas eind 2019…

Het is uitermate teleurstellend maar de Korte Waarder, die in de aanvankelijke plannen nu zo’n beetje fonkelnieuw klaar had moeten zijn, zal nóg een jaar lang tobben blijven.
Bij de technische uitwerking kwam aan het licht dat de kabels en leidingen in de ondergrond een groot risico vormen. Ook is het realiseren of aanpassen van de passeerplaatsen een ingewikkelde technische klus geworden. Dit komt door de hoge grondwaterstand en de huidige damwanden die voor groot deel onder de huidige rijbaan steken. De gemeente heeft besloten om alle projecten met C-wegen, waaronder de Korte Waarder, voorlopig on hold te zetten. Een nieuw bouwteam met diverse bedrijven uit vakgebied proberen gezamenlijk tot een goede oplossing te komen, waarna de projecten verder kunnen worden uitgewerkt en gerealiseerd. Voor de Korte Waarder hoopt de gemeente volgend najaar te kunnen starten met de uitvoering. Jammer ook dat we zo lang niets te horen kregen hierover.

3 Reacties op Aanpak Korte Waarder: pas eind 2019…

 • Marleen schreef:

  Waarom wordt zoiets niet bekeken voor een plan gepresenteerd wordt vraag ik me af. Dit speelt al zolang gemeente! Veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven. Maar de Nieuwerbruggers zijn niet gek en al helemaal niet blij. Er moeten eerst ernstig gewonden of doden vallen? Wordt dit ook besproken de komende bewoners avond? Zoniet dan toch? Groet Marleen Dam

 • Judith schreef:

  Uitermate teleurstellend dit. Daar waar in
  Bodegraven en Reeuwijk alles worst aangepakt, vormen wij weer het afvalputje en mogen weer een jaar wachten, als het niet langer wordt. Een beetje serieus bureau had dit in zijn plannen meegenomen en was hiervan al lang op de hoogte. Zou fijn zijn als we eens een keer serieus werden genomen!

 • Johan schreef:

  Dit is weer typisch gevalletje van huidige werkwijze van de gemeente. En wij Nieuwerbruggers laten het gewoon gebeuren. Ze werken met het piep-systeem, als inwoners niet gaan piepen dan kunnen ze dit eindeloos uitstellen.

  Daarom wil ik voorstellen, doe regelmatig een melding bij de gemeente over de slechte staat van de weg en bermen. Het is er nu gewoon onveilig en gemeente is verantwoordelijk voor goed onderhoud!

  https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/melden

Geef een reactie

Berichtenarchief
Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 46 andere abonnees