Nieuwerbruggers tekenen massaal de petitie!

Veel bewoners van Nieuwerbrug zijn tegen het plan van Woerden om een industrieterrein naast Nieuwerbrug te vestigen. Enthousiaste vrijwilligers zijn in juni en juli langs alle deuren van Nieuwerbrug gegaan om hiervoor handtekeningen op te halen. En het was goed te merken dat heel veel inwoners de plannen van Woerden niet zien zitten want er zijn al meer dan 500 handtekeningen opgehaald.
Veel ondertekenaars maakten zich zorgen over de schaalgrootte van het te vestigen industrieterrein in vergelijking met de oppervlakte van Nieuwerbrug. Slechts een paar mensen vonden het niet nodig om hun handtekening te zetten of waren juist vóór de plannen vanwege de werkgelegenheid of connecties met de bedrijven die er al gevestigd zijn.
Heb je de vrijwilliger gemist of wil je reageren – voor of tegen -, laat het ons weten door op deze site je reactie in te sturen. In eerdere berichten hieronder kun je de petitietekst en achtergrondinformatie vinden.
Het was erg leuk om op deze manier met de bewoners van Nieuwerbrug in gesprek te komen. De mensen zijn erg betrokken bij ons dorp en het is fijn om dat te ervaren. Het viel op dat veel inwoners zich zorgen maken over de verkeersdrukte en het te snel rijden in ons dorp. Dat gebeurt niet alleen door automobilisten die deze route als sluiproute gebruiken, het zijn zeker ook Nieuwerbruggers zelf die te hard rijden. Niet iedereen beseft – of wil dat niet weten – dat ten zuiden van de Rijn alles een 30 km gebied is.
Door de zomervakantie wordt deze petitie vermoedelijk pas eind augustus aangeboden aan Wethouder Noordhoek van Woerden met het verzoek om de petitie te delen met zijn gemeenteraad. Ook wordt er actie ondernomen richting de Provincies Utrecht en Zuid-Holland. Dank en hulde aan de vrijwilligers! We houden je op de hoogte.

4 Reacties op Nieuwerbruggers tekenen massaal de petitie!

 • hillie zaal -broekman schreef:

  goedemorgen
  ik ben tegen de plannen van de gem.woerden!!!!!

 • Corrie van Eijk schreef:

  Natuurlijk ben ik tegen deze uitbreidingsplannen van Woerden. Weer meer groen weg, zij zouden beter moeten weten. Bovendien zit Nieuwerbrug hier echt niet op te wachten!

 • John schreef:

  Het is allemaal erg makkelijk om ergens tegen te zijn, maar draait de vraag eens om: hoe zou je dan wel willen?

  Hoe kunnen we de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van ons dorp vergroten, maar vergeten hierbij niet het belang van de bedrijven die wij nog hebben.

  Persoonlijk heb ik geen enkel bezwaar tegen een dwarsweg haaks op de Molendijk strak langs Franken&Wagensveld, richting Barwoutswaarder en Verweij. Dan zal al het verkeer daarheen rijden omdat het korter, sneller en toegankelijker is. Dit biedt ook kansen voor leefbaarheid van de Korte Waarder en Hoge Rijndijk.

  Ik steun volledig de reactie in de Nieuwsbrug van David Verweij. Dit plan biedt ook kansen om het dorp te ontlasten van verkeer dat een weg zoekt van of naar de A12.

  De WIN, gesteund door Gem. Bodegraven-Reeuwijk, moet in gesprek gaan over dit plan en onderzoeken wat de (on)mogelijkheden zijn.

 • Suzanne schreef:

  Ik heb interesse in een woning in Nieuwerbrug, ik wil de stad uit, schone lucht, minderdrukte en herrie. Ik dacht dat gevonden te hebben in Nieuwerbrug…..
  Blijkbaar moet ik verder zoeken helaas…

Geef een reactie

Berichtenarchief
Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 46 andere abonnees