Update werkzaamheden aan de brug bij Hoogeind nr.10

De werkzaamheden aan de brug zijn afgerond en het Hoogeind is vanaf heden weer open voor verkeer.
Er zijn echter nog twee zaken die moeten plaatsvinden.
Ten eerste moet de waterleiding nog worden vervangen bij de brug. Het was voor het waterleidingbedrijf helaas onmogelijk om dit tijdens de werkzaamheden te doen. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft alles in het werk gezet om dit te voorkomen, maar zij kunnen pas 21 december starten met de werkzaamheden. Op 21 december met uitloop tot 22 december zullen zij een nieuwe waterleiding boren onder de brug door. Hiervoor zal het Hoogeind gedurende deze dagen zijn afgesloten voor verkeer.
De verantwoordelijkheid van deze werkzaamheden ligt echter volledig bij het waterleidingbedrijf. Zij willen kost wat het kost voor de winter de waterleiding vervangen zodat de waterdruk weer op een normaal niveau komt. Er zullen helaas gaten in het asfalt worden gemaakt om de nieuwe leiding te kunnen maken. Deze worden daarna met klinkers dichtgemaakt.
Het tweede punt is het asfalteren van de toplaag. Dit is nu nog niet uitgevoerd omdat de asfalteerder door de lage temperaturen geen garantie wilde geven op het asfalt van de toplaag. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft er daarom voor gekozen om de toplaag in het voorjaar aan te brengen. Hiervoor zal het Hoogeind naar verwachting in maart of april nog een dag worden afgesloten. Voordeel is wel dat de gaten van de waterleiding gelijk kunnen worden meegenomen met asfalteren.

1 Reactie op Update werkzaamheden aan de brug bij Hoogeind nr.10

  • Joop van den Nouland schreef:

    Vreemd in zo’n project, dat het waterleidingbedrijf blijkbaar niet in de planning is meegenomen om tijdens de vervanging van de brug ( lijkt mij tijd genoeg geweest) ook de waterleiding aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichtenarchief
Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 54 andere abonnees