Motie 4: Leuk idee voor Driebruggen?

Vanuit de gemeente heeft het Dorpsteam het verzoek gekregen om een idee in te sturen n.a.v. motie 4. Dit is in het leven geroepen door de gemeente om iets leuks te doen voor het dorp. Het gevonden verbeterpunt zal moeten worden onderschreven door 25 steunbetuigingen vanuit het dorp. Het Dorpsteam is al bezig met nadenken en heeft drie opties bedacht.
 
Optie 1: Het aanlichten van de contouren van de brug, zodat er een mooie schittering ontstaat over het water. Het is belichting vanaf onderaf. De verlichting in de wintermaanden op de brug dat wordt verzorgd door de ijsclubvereniging blijft! Deze optie is geen vervanging van deze verlichting, maar een extra aanvulling gedurende het gehele jaar.
 
Optie 2: Bloembakken rond de lantaarnpalen vanaf de voetbalkooi aan de Groendijck tot en met de Kerkweg. In Waarder is dit afgelopen jaar aangebracht op de Molendijk en Dorp.
 
Optie 3: Brugleuningen plaatsen bij de duikers aan het Hoogeind en Laageind. Afgelopen periode zijn veel bruggen vervangen door duikers. Het oude beeld van deze omgeving is hiermee veranderd. Door brugleuningen te plaatsen krijg je weer deze landelijke sfeer terug.
 
We zijn benieuwd naar jullie mening! Mocht je andere leuke ideeën hebben, laat het ons vooral weten. Reageer dan hier op de website of mail naar: info@dorpsteamdriebruggen.nl of bezoek onze volgende openbare vergadering op maandag 29 januari (20.00 uur Custwijc Driebruggen).

4 Reacties op Motie 4: Leuk idee voor Driebruggen?

 • Joop van den Nouland schreef:

  Ik vind zowel optie 1 als 2 een goed idee.
  Misschien optie 2 op kosten van de gemeente.
  Optie 2 is natuurlijk ook heel erg mooi, een loterij kan wellicht ingezet worden om de kosten te dragen.

 • Gerda schreef:

  Permanente verlichting van de brug lijkt mij prachtig!

 • Bettie Boer schreef:

  Alle drie de opties vind ik leuk.
  Maar ook kruidenbakken in elk wijkje vind ik super leuk. Iedereen mag daarvan plukken voor eigen gebruik. Mensen ontmoeten elkaar en aandacht voor gezond. Waarschijnlijk 2 beheerders per wijk nodig die het een beetje in de gaten houden

 • Bettie Boer schreef:

  Mooiste idee vind ik toch wel …een mooie graffiti op de sporthal. Iedereen, dus vooral ook toeristen op de fiets, die vanaf het fietspad het dorp binnen fietst ziet nu een blok van een gebouw. Joost Zwanenburg geboren in Bodegraven en getogen in Alphen maakt super mooi werk. Hij is de Rien Poortvliet van de graffiti. Vooral zijn vogels en andere dieren zijn veel gevraagd. In de krant stond een prachtige ijsvogel op een tak.
  Het zou een fantastische entree van het dorp zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichtenarchief
Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 54 andere abonnees