Links / Info

Gemeente
Wmo-consulenten
Als u hulp of ondersteuning nodig heeft, probeert u dit eerst zelf te regelen. De gemeente wil het eigen initiatief stimuleren. Dit betekent dat duidelijk moet zijn waar u hulp of ondersteuning kunt vinden. Lukt het u niet (volledig)
om zelf voor hulp te zorgen? Dan bekijken onze Wmo-consulenten samen met u welke beperkingen u ondervindt in het ‘meedoen’ (in principe tijdens een huisbezoek). Vervolgens zoeken zij samen met u naar een passende oplossing. Deze oplossing kan bestaan uit een doorverwijzing naar een welzijnsvoorziening of naar andere instanties. Of bijvoorbeeld een individuele voorziening. Hierbij kunt u denken aan: hulp in het huishouden, vervoer, rolstoelen, woningaanpassingen.

Gemeente Bodegraven Reeuwijk
Telefoon: 0172 – 522 522
E-mail: wmo@bodegraven-reeuwijk.nl
Website: www.bodegraven-reeuwijk.nl
Adres: Raadhuisplein 1 in Bodegraven

Jeugdhulp
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is de plek waar ouders terecht kunnen met allerlei vragen over opgroeien en opvoeden. Bijvoorbeeld over slapen, voeding, pesten, alcohol, relaties, seksualiteit, drugs of andere thema’s. Het CJG ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kind. Bij vragen, problemen of moeilijkheden kan het CJG ondersteuning bieden.

Jeugdhulp
Telefoon: 088 – 254 23 84
E-mail: info@cjgbodegraven-reeuwijk.nl
Website: www.cjgbodegraven-reeuwijk.nl
Adres: Hooiweide 4 in Reeuwijk, Spoorlaan 2a in Bodegraven

Klusclub de Breevaart
Sinds enkele jaren is in onze gemeente “Klusclub de Breevaart” actief. Deze vereniging is er voor en door 55-plussers. Leden helpen elkaar met kleine klusjes. In de praktijk zijn er wel meer niet-klussende/hulpvragende leden dan leden die klusjes doen maar het uitgangspunt is dat iedereen wel iets voor een ander kan doen. In alle kernen van de gemeente heeft Klusclub de Breevaart leden. Voor meer informatie over de werkwijze en het soort klusjes dat leden kunnen doen verwijs ik u naar de website: www.klusclubdebreevaart.nl

Participatiewet
Wanneer u een baan zoekt, kunt u terecht bij Ferm Werk. Werkt en woont u in Woerden, Oudewater, Montfoort of Bodegraven-Reeuwijk? Dan kunt u bij Ferm Werk terecht. Vanaf nu zoekt u niet meer alleen. Ook voor een uitkering of bijzondere bijstand kunt u bij Ferm Werk terecht. Ferm Werk kent de regio, de bedrijven en zij willen u ook leren kennen. Dan zorgen zij voor een goede match. Als het nodig is helpen zij u tijdens de sollicitatie en zorgt Ferm Werk voor extra begeleiding.

Fermwerk
Telefoon: 0348 – 497 000
E-mail: info@fermwerk.nl
Website: www.fermwerk.nl
Adres: Carrosserieweg 1 in Woerden

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
SAM is in Bodegraven-Reeuwijk de uitvoeringsorganisatie voor welzijn en zorg. De oprichtende partijen zijn het Evertshuis, Stichting Welzijn Ouderen Bodegraven, Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven, Stichting Sociaal Cultureel werk Bodegraven – de Zon. In partnership met Zorgpartners, Kwadraad en Stichting Jeugd & Jongerenwerk Midden-Holland. SAM gaat een belangrijke rol spelen in het bieden van ondersteuning en de uitvoering van zorg en welzijn. Voor mantelzorg, vrijwilligerswerk en maatschappelijke ondersteuning kunt u bij SAM terecht.

SAM
Telefoon: 0172 – 614 500
Website: www.infoloketbodegraven.nl
Adres: Rijngaarde 1 in Bodegraven

Kwadraad
Telefoon: 088 – 900 4000
Website: www.kwadraad.nl
Adres: Boelekade 1 in Gouda, De Kaarde 13 in Reeuwijk, Spoorlaan 2a in Bodegraven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichtenarchief

Abonneren op deze site

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze website en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 54 andere abonnees